Smoothie skal spises med skje!
Og toppingen er halve moroa. Både noe friskt og litt crunchy er prikken over i’en på denne skåla.
En avkjølende smoothiebolle som føles ekstra mektig på grunn av konsistensen.
Smoothieoppskrifter er også noe man veldig sjeldent trenger å følge slavisk, og er derfor noe man fint tilpasser egen smak og tilgjengelige råvarer.
Denne smoothiebollen var ikke bare utrolig frisk å spise men jeg ble helt oppslukt av fargen. For en grønnfarge!
Det som skaper denne intense grønnfargen er at oppskriften inneholder både spinat og spirulina.
Spinat har blitt en vanlig ingrediens for mange de siste årene – enten i smoothier eller varme middagsretter og salater. En super-grønnsak full av viktige næringsstoffer for kroppen, og en råvare som absolutt burde være fast på handleliste – rå eller frossen. Mild på smak, og er derfor veldig universell i retter den kan brukes i.
Spirulina derimot. For noen kan dette kanskje være helt ukjent, andre et fast tilskudd mens for andre forbindes det med at det er en merkelig supermat som plutselig eksploderte på markedet for en del år siden.
Jeg har vært blant de skeptiske, og har vært tidligere veldig lite interessert i disse ulike «supermat»-varene som har kommet på markedet. De siste par årene har nysgjerrigheten for hele tiden å teste ut nye råvarer blomstret, og da også disse litt uvanlige produktene.
Spirulina er opprinnelig en alge, og som fås kjøpt blant annet som pulver og i tablettform. Den er utrolig rik på ulike vitaminer og mineraler. Det er en god kilde til protein, i tillegg til å inneholde viktige næringsstoffer som beskytter og styrker kroppen. Spirulina kan blant annet bidra med å redusere stress, forbedre restitusjon av muskler etter trening, forebygge aldring av huden, betennelsesdempende og styrke immunforsvaret.
Listen over de ulike helsefordelene fortsetter. Det er nok helt klart ulike meninger om dette produktet, men selv ser jeg ihvertfall ikke noe negativt med å slenge det oppi blenderen for å gi kroppen litt ekstra boost.
INGREDIENSER:
- 100 gram valgfri yoghurt
- 50 gram frossen spinat – eventuell fersk
- 1 dl melk
- 40 gram frossen mangobiter
- 100 gram frossen bananbiter
- Søtning – f.eks sukrin, stevia eller lønnesirup
- 1/2-1 ts spirulinpulver
FREMGANGSMÅTE:
Kjør alle ingrediensene rask sammen i en blender og smak til med ønsket mengde søtning.
Det at jeg bruker hovedsaklig frosne råvarer er for å få den perfekte konsistensen. En tykk blanding hvor toppingen legger seg fint oppå.
Du kan fint juster med mer melk om du f.eks skal ha den med deg på farta i en beholder.
TIPS:
Tilsett avokado og/eller chiafrø for enda mer energiboost og sunt fett.
Toppet med litt mer yoghurt, granola, jordbær og kiwi.
Mønsteret er laget av spirulina blandet med litt vann og dekorert med en tannpirker.
Toppingen kan varieres til det uendelig – som f.eks:
Chiafrø, andre bær, banan i skiver, nøttesmør, hakket nøtter, havregryn og kakaonibs.
Inspirerer og frist flere i sosiale medier med denne taggen: