Gresskar og blodige avkuttede fingre
Det er ingen tvil om at Halloween har blitt en del av den norske «tradisjonen».
Med Halloween følger også en stor bøtte søtsaker, og derfor passet det med en søt og grøsselig inspirasjon til sunnere godis!
Jeg skal være ærlig å si det føltes litt merkelig å spise en «finger», men utrolig morsomt å lage!
La oss først starte med oppskriften på sukkerfri og hjemmelaget marsipan – og så fremgangsmåten for forming av marsipanen!
(Dette kan selvsagt også gjøres med ferdigkjøpt marsipan fra butikken)
INGREIDENSER:
- 100 gram fettredusert mandelmel
- 70 gram sukrin melis
- 1 ts sukrin gold
- 2 eggehviter
FREMGANGSMÅTE:
Bland sammen de tørre ingrediensene.
Tilsett eggehvitene og kna deigen godt sammen.
La marsipanen gjerne få hvile i minimum 30 minutter i kjøleskapet.
FREMGANGSMÅTEN FOR GRESSKAR
Da trenger du også:
- Oransje konditorfarge/food paste
- Grønn konditorfarge/food paste
- En tannpirker
Ta en stor bit av marsipanklumpen du har laget og bland med oransje farge.
Ta en liten bit til og bland denne med grønn farge. Lag små stilker av den
Form baller av den oransje fargen og trykk litt ned på toppen.
Lag en liten grop med lille fingrene i midten på toppen.
Ta en tannpirker som du presser som en bue rundt «gresskaret» for å lage stripene.
Ikke «skjær» – men trykk.
FREMGANGSMÅTEN FOR BLODIGE FINGRE:
Du trenger også:
- Mandler
- 1 tannpirker eller lignende
- Rød konditorfarge/ food paste
Trill små pølser av marsipanen du har igjen. Størrelsen på «fingrene» bestemmer du selv.
Trill de litt spissere på den ene siden og flat på enden på den andre siden.
Bruk tannpirkeren til å trykke ned rynkene i fingrene.
Trykk en mandel på fingertuppen – dette blir en lekker gammel negl.
Dypp tannpirkeren i rød konditorfarge og skjær den røde fargen på enden. På denne måten blir «huden» litt ruglete også.
Og så er det bare å kose seg med en finger eller to!
[…] Trenger du inspo til en skummel dessert eller godis?Ta en titt på oppskriften på spiselige blodige fingre! […]
[…] Sukkerfri Halloween-marsipan […]