Et saftig og enkelt brød laget i stekepanna på 1-2-3! 😍
Ungene er hekta! «Mamma, kan du lage mer!!» 🙏
Denne oppskriften er faktisk så enkel at større barn fint kan lage det selv!
✨ Yoghurtbrødet..
.. er digg som tilbehør til middag
..kan brukes som pizzabunn
..kan spises som et polarbrød
..kan utmerket tas med på tur, og brukes som pinnebrød
+++
Som du skjønner: her er det bare å bruke fantasien!
INSPIRASJON TIL ANDRE ENKLE OPPSKRIFTER:
Grove pitabrød
Eltefri og grovere focaccia
Grove havrescones på 1-2-3
INGREDIENSER:
- 200 g (grovt) mel – f.eks 150 g sammalt hvete fin og 50 g hvetemel/speltmel
- 200 g yoghurt naturell – gresk eller vanlig
- 1 ss nøytral olje – evt. 1 ss smeltet smør
- 1 ts bakepulver
- 1 liten ts havsalt
FREMGANGSMÅTE:
Rør sammen de tørre ingrediensene, og bland inn yoghurt og olje. Du kan sette deigen i kjøleskapet, eller lage brødene med en gang.
Del deigen i fire deler. Strø litt mel på benken og på toppen av deigbitene. Trykk hver utover til ca 0,5 cm tykkelse. Skal du bruke de som pizzabunn kan du trykke de ut enda tynnere.
Varm opp en stekepanne på middels sterk varme. Bruk ikke olje i pannen. Børst av overflødig mel, og ha brødet over i pannen. Stek ca. 2-3 minutter på hver side. Når brødet begynner å bli gylden på undersiden kan du snu det.
Legg ferdigstekt brød inne i et håndkle, slik at det holder seg mykt.
✨ Rester kan utmerket fryses.