Et proteinrikt måltid, som metter godt
Toppingen tilfører både crunch og nydelige smaker!
Klassiske smaker, men med en litt alternativ ingrediens.
QUINOA!
QUINOA – Hva er det?
Et proteinrikt frø, som er glutenfritt, proteinrikt og tilfører kroppens mange gode næringsstoffer!
Jeg tenker mange forbinder quinoa med middagsmåltid, så da er det gøy å inspirer til noen andre oppskrifter med denne supermaten!
Det kan jo være du får rester etter en middag, og tenker på hva du skal bruke den kokte quinoaen til.
Vel – da lager du deg en nydelig yoghurtbolle til frokost dagen derpå!
En spennende vri på den klassiske rislunsjen/byggrislunsjen!
Bare enda mer næringsrik velger jeg å påstå!
Trykk HER om du ble nysgjerrig på å prøve ut den klassiske byggrynslunsjen også.
INGREDIENSER:
- 1 dl kokt quinoa
- 1 dl ønsket yoghurt/kvarg- naturell eller med smak som f.eks vanilje
- Søtning – jeg brukte 1 ts SukrinGold
TOPPING - Et dryss kanel – gjerne ceylon
- Hjemmelaget eplemos – se tips lenger ned
- Karamelliserte mandler
- Lønnesirup – evt. SukrinSirup
FREMGANGSMÅTE:
Rør sammen kokt quinoa og yoghurt.
Juster mengden søtningen etter eget ønske.
Legg på topping og spis!
EPLEMOS:
Skjær epler i i biter, og kok opp i en kjele.
Du kan tilføre smak ved å ha oppi vaniljepulver eller kanelstang:
Er det veldig syrlige epler kan du også tilsette sødme.
Selv liker jeg den naturlig friskheten + at de vil få litt mer sødme etter at de er kokte.
Kok til eplebitene er møre.
Mos med en stavmikser om du vil ha en helt glatt eplemos.
HER er et tidligere innlegg jeg har delt på sukkerfritt eplemos
Tenk at yoghurtbollen er en base, og lek med ulike toppinger!
Ulike bær – Banan i skiver – Nøttesmør