Året obligatoriske bollefest!
Deilige boller – fylt med pisket kremfløte eller vaniljekrem.
Tips: Vend pisket kremfløte inn i vaniljekremen!
Fastelavn: En tradisjonsrik vårfest – og alltid 7 uker før 1. påskedag.
Karneval i barnehagene. Sorte katter som henger fra taket. Fastelavnsris med fjær i regnbuens farger.
Farger som viser at våren er på vei!
Nesten..!
Luftig og lett gjærbakst – uten tilsatt sukker.
Detaljert oppskrift med fremgangsmåte finner du HER.
Bollene, uten at de er fylt med krem, kan utmerket fryses!
Dermed kan du bake bollene i forkant, fryse ned og ta opp på søndag.
La de tine på benken, og varm de i ovnen på 220 grader i ca 4 minutter.
Da blir de helt som nystekte igjen – og gir deg mer tid til annet søndagsaktiviteter
Bollene er utrolig gode uten noe som helst, men litt deilig krem hører med i fastelavnsboller!
Pisket krem av lettere kremfløte eller vanlig, frøene fra 1/2 vaniljestang og ca 1-2 ss sukrin +
En annen storfavoritt er å fylle bollene med hjemmelaget vaniljekrem før jeg steker de. Det blir himmelsk godt.
Om det er nødvendig å ta hensyn til allergi mot egg kan dette fint utelates av oppskriften.
I tillegg kan man også om ønskelig kutte ned på smørmengden fra 150 gram til 100 gram. Dette gir ingen store merkebare endringer på resultatet.
Et obligatorisk dryss med melis, her sukrin melis, på toppen og så er det bare å nyte en bolle eller to!
Finn frem forkleet på søndag – og fyll hjemmet med lukten av deilig gjærbakst!
Disse var kjempe gode! Men mine boller ble kun brune under (noen nesten brent), men bleike på toppen, på tross av egg smørt på. Noen idé om hvorfor? Er jo kanskje mulig det er noe med ovnen min. Men aldri hatt problemer med det før.
Hei Ingrid! Godt å høre at smaken var vellykket! Ukjent problem, men steking kan variere fra ovn til ovn ja. Hadde du varmluft eller over/under varme?