Alle gode ting er tre!
Hvit, lys og mørk sjokolade.
Dette har vært en av mine favorittoppskrifter i flere år – og er av det skikkelige usunne slaget #balanse
Deilige sjokoladekjeks – som er sprøe på utsiden og myke og litt seige inni.
Stappfulle av sjokoladebiter.
Virkelig ingen slankekost – men så var det det å leve etter «alt med måte».
Problemet med disse er egentlig at de er farlige gode.
Inviter gjerne noen på besøk, så du ikke ender opp med å spise alle alene!
INGREDIENSER – ca 20 store kjeks:
- 150 gram smør – helst ikke rett fra kjøleskapet
- 2 dl hvitt sukker
- 2 dl brunt sukker
- 1 ts vaniljesukker
- 3 egg
- 2 ts bakepulver
- 5 dl hvetemel
- Sjokolade hakket i biter/eller sjokoladeknapper – jeg brukte totalt 150 g – 50 g hvit, 50 g mørk og 50 g lys sjokolade
FREMGANGSMÅTE:
Pisk smør, sukker, vaniljesukker og egg godt sammen.
Bland inn bakepulver og mel. Tilsetter sjokoladebitene.
Legg deigen på langs over et stort stykke matpapir.
Rull matpapiret rundt slik at den formes til en tykk pølse.
Legg pølsa i en brødpose, og inn i kjøleskapet eller fryseren.
Jeg pleier som regel å legge den i fryseren i ca 30 minutter.
Da blir pølsen fastere, og det er lettere å skjære opp like store stykker.
Sett stekeovnen på 175 grader.
Skjær skiver på ca 1 cm av pølsen og legg på et bakepapir på brettet.
Ikke legg for tett inntil hverandre da de flyter litt utover.
Stekes midt i ovnen i ca 10-12 minutter.
De er ferdig når de begynner å få en gylden kant, og også lett gylden på undersiden.
Når de har fått avkjølt seg noen minutter på brettet løfter du de over på en rist.
Fyllet kan varieres, og du bruker selvfølgelig det du har og ønsker.
Nøtter kan f.eks også tilsettes. eller sjokolade kan byttes ut med rosiner.
Får du noen igjen etter du har stekt oppbevarer du de i en tett kakeboks.
Jeg pleier å ha en sånn «pølse» liggende i fryseren. Da kan man på veldig kort tid servere nystekte kjeks til gjester eller som kveldskos. Skjær bare ønsket antall skiver og stek som beskrevet i fremgangsmåten.
Jeg har også skjært opp hele pølsa i skiver med en gang, og fryst ned i bokser med mellomleggspapir i mellom. Det gjør det enda enklere å steke noen kjeks på 1-2-3!
Perfekt aktivitet å ta med barna på også. Eldstemann i huset her er allerede en dreven baker, og er ihvertfall skikkelig god på å kvalitetssikre sjokoladen. Minstejenta bidrar også flittig med både baking og smaking.
«Bake og smake»