Mattips for perfekt avokado raskt tilgjengelig!
Som fortsatt har bevart den delikate grønnfargen.
For når du først har åpent en avokado starter oksideringen fort, og overflaten får en brun hinne.
Det er mange andre tips for å forebygge denne, og jeg skal dele noen av disse også.
Den kan fortsatt fint spises selv om fargen skifter, så det i seg selv er ingen grunn til å kaste den.
Men det jeg dessverre tenker skjer i mange hjem er at man plukker med seg en avokado hjem fra butikken på fredag.
Gucamole til fredagstacoen er obligatorisk.
Første prosjektet er da å få med seg en avokado hjem som er perfekt moden. Ikke hard, men ikke overmoden heller. Vi legger avokadoen i hånda, trykker rundt og sjekker om fargen på tuppen er grønn eller brun.
Mange tips for å finne den ultimate avokadoen deles stadig i media. For i Norge spiser vi nemlig enorme mengder avokado!
Det og søtpotet er vel to råvarer som må ha eksplodert i salg de siste årene..
Uansett.
Du tar med den perfekte avokadoen hjem. Klar for helg og taco. Hva skjer da med det som blir igjen etter middagen? Forhåpentligvis er svaret at det brukes til senere måltider. Allikevel tror jeg at tanken er god for mange. Skåla settes i kjøleskapet, men så går helga og restene havner i søpla.
I dagens samfunn må vi jobbe med å redusere matsvinn, så dette må vi gjøre noe med.
Med to ingredienser og en stavmikser kan avokadoen på 1-2-3 forvandles til en krem med en utrolig nydelig tekstur.
Luftig og smooth.
En perfekt base for utrolig mange oppskrifter.
Med å bruke denne metoden har jeg spart tid, penger og redusert matsvinn.
Jeg kjøper store nett med avokado eller følger med når det er på tilbud.
Ofte er avokadoene i nett ikke helt modne, så da lar jeg de ligge på benken og følger med på når de blir klare til å preppes.
Da mikses avokadoen godt sammen med ferskpresset limejuice og så umiddelbart rett i fryseren.
Jo mindre luft den blir utsatt for jo bedre holder den på grønnfargen.
Syren fra limen hjelper også på å bevare fargen.
INGREDIENSER:
- Avokado
- Lime
FREMGANGSMÅTE:
Bruk en kniv og skjære gjennom skallet og rundt steinen.
Vri den opp, og scoop ut innmaten over i en bolle.
Press fersk limejuice over.
Til et nett med avokado bruker jeg saften fra et par lime
Miks alt sammen med en stavmikser.
Fordel kremen over i et isterningsbrett og press gjerne litt ekstra limejuice på toppen.
Dette gir en ekstra beskyttelse mot bruning mens kremen fryses.
Når den har fryst kan du enten trykke ut terningene og over i en liten frysespose.
Du kan også bare trykke ut ønsket antall terninger når du skal spise.
La de tine i kjøleskapet eller på tallerken på benken.
Legg til mer smak om du ønsker – enten før eller etter frysing:
Koriander, hvitløk, salt og pepper
Rømme og pesto
Gucamole – rødløk, tomat, hvitløk, salt og pepper
Mulighetene er mange!
TIPS 1:
Du må ikke bruke isterningsbrett. Du kan også overføre kremen i en liten frysepose.
Press først litt limejuice i posten.
Legg oppi kremen, trykk ned innholdet slik at kremen fyller posen og får ut mest mulig luft samtidig.
Knyt igjen, og inn i fryseren.
Da kan du bare brekke av biter som tiner fort på tallerken/ i skåla.
TIPS 2:
Lag gucamolen helt ferdig og frys med en av metodene over. Den kan også fryses i en stor boks om det er til et selskap til mange eller mindre porsjonsbokser med perfekt mengde for middagen.
Ta opp og la den tine i kjøleskapet. Pass på at den fortsatt er i en tett beholder mens den tiner.
(Min oppskrift på gucamole kommer og blir linket her når den er på plass)
Med et enkelt google-søk finner mange utrolig mange tips for å bevare den friske grønnfargen på avokadoen, og mange har sikkert testet ut flere av disse:
- Behold steinen i den halvdelen du ikke bruker eller putt steinen oppi boksen med gucamolen
- Legg avokadoen i en skål med vann
- Legg rødløk sammen med avokadoen i en lufttett boks
- Pakk inn avokadoen i plast
- Smør overflaten med sitron, lime eller olje