En utrolig god vri på en evig klassiker!
Taco er retten som spises nesten ukentlig i utrolige mange hjem, og denne heimen er ingen unntak!
«Mamma, taco er favorittmaten min!»
Tacotårn er en nydelig vri på denne gjengangeren.
Vi lager gjerne dobbel mengde når vi har dette til middag. En mild versjon, og en litt heitere versjon med ekstra chili til gubben.
Rester havner i fryseren. Tines og varmes opp igjen i stekeovnen når vi trenger en enkel middag – eller en ekstra god lunsj.
Jeg bruker lomper i mitt tårnet, men det kan selvfølgelig byttes ut med vanlig tortillialefeser!
INGREDIENSER:
- 1 pakke karbonadedeig – eller kyllingkjøttdeig
- 1 pose tacokrydder
- 1 dl vann
- Paprika
- Rødløk
- Mais
- 1 glass chunky salsa
- 1/2 boks hermetiske tomater
- Kesam – mager eller vanlig. Evt yoghurt/lett rømme
- Gulost
- Ekstra krydder: chili, hvitløk, salt og pepper
FREMGANGSMÅTE:
Sett stekeovnen på 190 grader.
Start med å kutte opp grønnsakene du skal bruke.
Varm opp stekepannen. Stek karbonadedeigen, tilsett tacokrydder og vann.
La det surre litt, og tilsett så grønnsakene.
Hell over salsa, hermetiske tomater og evt krydder oppi panna.
La det putre i noen minutter til sausen tykner litt.
Start med å legge en lompe på bakebrettet.
Smør kesam utover lompa, og så et lag med kjøttblandingen,
Gjenta til du har brukt halve pakken.
Avslutt med ost på toppen.
Stekes midt i ovnen til osten har smeltet og blitt gylden. Dette tar ca 20-25 minutter.
Del opp tårnet hvis du ønsker det, og server med litt salat og en dæsj mager kesam.
Det er også veldig godt å strø litt ekstra ost mellom lagene, om det ikke er nok med ost på toppen.
Kesam kan også byttes ut med cottage cheese.
Chunky salsa er ikke nødvendig, og kan erstattes med en hel boks hermetiske tomater isteden for halve. Tilsett da litt mer krydder.