Hverdagskos med rester av byggrynsgrøt
Du trenger absolutt ikke vente til du har rester heller med å lage dette nydelige måltidet!
Lag en porsjon byggrynsgrøt, og oppbevar grøten i en boks med lokk i kjøleskapet.
Den holder seg helt fint 4-5 dager i kjøleskapet!
Da har du en god base for flere måltider:
- Til frokost eller kveldsmat.
- I en mindre boks/termos og nytes på farta.
- Som base i byggrynslapper.
- Eller som i denne oppskriften – en herlig liten hverdagsdessert!
Sleng på litt hakket nøtter, så har du et komplett måltid med mange gode byggesteiner for kroppen!
INGREDIENSER:
- Byggrynsgrøt – avkjølt eller rester dagen før
- Melk – evt. vaniljeyoghurt/kesam vanilje
- Søtning – jeg brukte SukrinMelis
- Vaniljepulver – evt. vaniljesukker – kan sløyfes
BÆRSAUS
- 1 pose frosne jordbær – tint
- SukrinMelis – hvis det er behov
FREMGANGSMÅTE:
Hvis du ikke har rester av byggrynsgrøt må du starte med å lage grøten.
Oppskriften finner du HER.
Byggrynsgrøten vil tykne ganske mye når den blir ordentlig avkjølt.
For at den skulle bli litt løsere i konsistensen tilsatte jeg derfor et par skvetter melk. Dette juster du etter eget ønske.
Du kan også røre inn yoghurt eller kesam.
Bærsausen:
Et par forskjellige fremgangsmåter, alt etter om du vil ha den helt fri for klumper eller ikke.
Bruk en stavmikser eller ha bærene i en blender om du ønsker den helt glatt. Du kan også la sausen renne igjennom en sil, slik at den heller ikke inneholder noe frø.
Mos jordbærene med en gaffel om du ønsker biter av bær.
Smak til med søtning.
Lek med andre smaker på sausen!
Bytt til andre typer bær eller en prøv med en deilig eplemos!
TIPS:
Erstatt melk med pisket kremfløte for en klassisk byggrynskrem.
Nydelig tradisjonsrik dessert som er godt året rundt!
[…] HER om du ble nysgjerrig på å prøve ut den klassiske byggrynslunsjen […]