Chunky cookies med en uvanlig ingrediens
Bønner til å dekke søtbehovet? Ja, hvorfor ikke!
Disse er en litt «chunky» variant, men du kan gjerne presse de ned litt mer for en litt tynnere utgave
Hvit, lys og mørk sjokolade.
En nydelig trio.
Det er ikke alltid like lett å få tak i sukkerfri hvit sjokolade, så bruk det hvis du har.
Hvit sjokolade kjøpt i matbutikken fungerer selvsagt like bra hvis du ikke må ha det 100 % sukkerfritt!
INGREDIENSER – ca 15 stykker:
- 170 gram kidneybønner – uten væske
- 50 gram havremel*
- 1 ts bakepulver
- 35 gram sukrin +
- 2 ss sukrin gold**
- 20 gram kakao
- En liten dæsj kanel
- En liten klype salt – gjerne havsalt
- 10 gram peanøttpulver (PB2)/peanøttmel – evt vanlig peanøttsmør
- 5 gram smeltet kokosolje . – evt smør
- En dæsj vaniljepulver – hvis du har
- 1/2 dl melk
- 15 gram sukkerfri mørk sjokolade – kan sløyfes – sjokoladen som er på toppen kommer utenom
*Hvis du ikke har havremel, kan du bare bruke vanlig havregryn, siden alle ingrediensene skal kjøres i en food prosessor eller med en stavmikser.
**Sukrin gold gir ikke den samme kjølige smaken som sukrin kan gi. Brunt sukker er nesten et must i kjeks-oppskrifter, og sukrin gold er derfor den perfekte erstatningen.
FREMGANGSMÅTE:
Sett stekeovnen på 180 grader.
Skyll bønnene godt under kaldt vann.
Tilsett alle ingrediensene i en food prosessor eller i en bolle hvis du skal bruke stavmikser.
Kjør alt fort sammen til en glatt deig, altså at det ikke er noen biter av bønner igjen og alt er godt blandet.
Finhakk med en kniv eller grovriv sjokoladen og bland det inn i deigen.
Trill kuler av deigen og legg de på en bakeplate.
Trykk de ned så flate du ønsker de. De vil heve litt.
Hvis du ønsker sjokoladebiter på toppen hakker du det opp og trykker de ned i bitene.
Stekes midt i ovnen i ca 6-8 minutter.
Tiden avhenger litt av ovnen din og tykkelse.
Du ser at det er en del evt/kan sløyfes i oppskriften. Tilpass oppskriften til det du har tilgjengelig.
Disse brownies-bitene er fulle av mye godsaker for kroppen! Rik på fiber, og metter derfor godt.
Uten sjokolade på toppen blir det ca 45 kalorier per stykk!
Fryses kan de også.
Legg noen i fryseren med en gang de er avkjølt, så har du kaffekosen klar på nullkommaniks!
Sjokolade kan byttes ut med hakket nøtter.
Salte peanøtter vil jeg tro blir en veldig god kombinasjon!