Black & White
Nydelig vanilje- og sjokoladesmak i samme bit.
Smørkjeks som smelter i munnen, men samtidig har en liten crunch.
INGREDIENSER:
- 250 gram hvetemel
- 100 gram sukrin melis
- 175 gram meierismør*
- 1/3 ts vaniljepulver – evt 1 ts vaniljesukker
- 1 ss kakao
*Jeg har prøvd med lett margarin også. Smaken ble veldig god, men konsistens syntes jeg ble best med melange.
FREMGANGSMÅTE:
La smøret hvile litt på benken slik at det ikke er altfor hardt å jobbe med.
Bland sammen mel og melis i en bolle.
Smuldre smøret sammen med blandingen.
Del deigen i to deler.
Kna kakao godt inn i den ene delen.
Trill ut deigbitene til to like lange pølser.
Del pølsene igjen i to, og legg lys og mørk ved siden av hverandre i to lag.
Pakk deigen inn i plastfilm, og legg i kjøleskapet i et par timer. Natten over går også fint.
For de utålmodige: i fryseren en halvtimes tid.
Sett så stekeovnen på 175 grader.
Skjær pølsen i skiver, og legg på et bakebrett.
Stekes midt i ovnen i ca 10 minutter.
Avkjøl på en rist.
Oppbevar de i en kakeboks.
Da jeg lagde sjakkruter med mini-ruter kjevlet jeg ut begge deigen, og skjært ut tykk strimler med en kniv.