Café-besøk i egen stue
Med et lekekjøkken i stua blir det servert mange «kaffekopper» når man slapper av på sofaen her i huset.
Når man leker café er det ekstra stas å få servere noe man har laget selv, og som faktisk kan spises.
Sprøe og deilige kjeks med sjokoladebiter er en stor suksess hos både liten og stor.
Ungene er veldig stolte når de får servere mammaen og pappaen sin kjeks og saft fra sin lille café.
Vi må selvsagt «betale» før vi får godsakene servert!
Disse er selvfølgelig veldig gode helt nystekte, men kan også fint oppbevares i en tett kakeboks.
Hvis de ikke blir spist opp innen dagen er over da..
INGREDIENSER – ca 15 stk:
- 30 gram sukrin +
- 25 gram sukrin gold
- 50 gram romtemperert smør
- 1 egg
- 1 ts vaniljeessens – evt vaniljepulver/vaniljesukker
- 1/2 ts bakepulver
- 1 dl havregryn – ca 50 gram
- 1 1/2 dl fullkornsmel – eller hvetemel/speltmel
- 50 gram hakket sukkerfri sjokolade
FREMGANGSMÅTE:
Sett stekeovnen på 200 grader.
Pisk sukrin, sukrin gold og smør godt sammen til blandingen blir litt lysere og luftigere. Pisk så inn egget og vaniljeessens.
Rør så inn alle de tørre ingrediensene, og sjokoladebitene. Trill kuler av deigen, og trykk de litt ned.
Stekes midt i ovnen i ca 7-8 minutter.
Jo lengre du steker jo sprøere blir de, både på innsiden og utsiden. Kortere steketid gir en mykere kjerne.
Juster tiden etter ovnen og hvordan du liker de.
Se de sjokoladebitene! Nam!
Jeg rørte sjokoladebitene inn i deigen, men du kan også dytte sjokoladebitene ned i kulene på toppen før du setter inn stekebrettet. Da vet du at du får sjokolade jevnt fordelt, og ikke blir skuffet hvis du får en kjeks med bare noe få sjokoladebiter.
TIPS:
Sjokoladebitene kan byttes ut med rosiner eller litt hakket nøtter.
Et glass melk og kjeks – en klassisk kombinasjon!
[…] Om du ønsker et sukkerfritt alternativ kan du fint tilsette appelsin i oppskriften på sukkerfrie Maryland-cookies […]