Mannens favoritt fra smågodt-hylla!
Hva er din favoritt?
Sukkerfrie og helt fantastiske vaniljefudge!
Dette er mektige saker, men så utrolig godt!
For noen år siden lagde jeg en kaloribombe-versjon som overraskelse til mannen.
Veien til et manns hjerte går vel gjennom magen?
Derfor måtte jeg eksperimentere med en mer kalorivennlig og sukkerfri variant!
Da han fikk disse servert kom spørsmålet om mer før han hadde rukket å spise opp den han hadde fått.
Suksess? Mildt sagt!
INGRREDIENSER:
- 200 gram vikingmelk
- 40 gram sukrin gold
- Frøene fra 1/2 vaniljestang
- 20 gram smør
FREMGANGSMÅTE:
Tilsett alle ingrediensene i en kjele, og sett plata på middels varme.
Etterhvert vil blandingen begynne å småkoke.
Rør jevnlig rundt.
Tålmodigheten lenge leve – men det er vel verdt det!
La det hele småkoke i 20-30 minutter.
Rør oftere på slutten.
Jo lengre du koker blandingen, jo tykkere blir sausen og en fastere konsistens på fudgen.
Når blandingen har blitt så tykk som du ønsker tar du kjelen av platen og rører godt rundt.
Hell blandingen over i ønsket form, og la den avkjøle seg litt på benken.
Sett den i kjøleskapet i noen timer, men gjerne natten over også.
Ta fudgen ut av formen og skjær blokken opp i ønsket antall biter.
TIPS:
Bruk en silikonform om du har. Det gjør det veldig enkelt å få ut fudgebiten.
Hvis du ikke har silikonform kan du ha bakepapir/aluminiumfolie oppi formen for å enkelt løfte den opp.
Du kan også fordele massen i konfektformer av silikon, og da har du allerede småbitene klare til å nytes når fudgen er avkjølt.
Oppskriften kan fint dobles, slik at du får brukt hele boksen med vikingmelk.
Men.
Da burde du kanskje spandere noen på naboen eller noen du er glad i.
Ihvertfall hvis du vet at du har lav viljestyrke!
Ja til sunnere godis – og en lykkelig ektemann!
Hva er næringsinnholdet i disse?
Det har jeg ikke regnet på 🙂