Altså spiselig «pepperkakedeig»
Siden den både ser ut og lukter delvis som skikkelig pepperkakedeig får man litt følelsen av å spise selve deigen .
Nå må man ha i bakhodet at dette er ny variant på marsipan
Dermed er det nødvendig at du liker mandler/marsipan for at denne oppskriften skal være en suksess.
Dette er noen mektige små biter, noe som gjøre at man gjerne spiser begrenset om gangen.
Det kommer selvfølgelig an på størrelsen, men selve oppskriften er en veldig mager variant på en sunnere julegodis.
INGREDIENSER:
- 100 gram mandelmel – jeg brukte den fettreduserte
- 70 gram sukrin melis
- 1 ss sukrin gold*
- 2-3 ts pepperkakekrydder
- 2 eggehviter
*Tilsett gjerne også en form for sirup hvis du har – lønnesirup, fiber sirup gold eller lignende. Bare en liten skvett er nødvendig.
FREMGANGSMÅTE:
Bland sammen de tørre ingrediensene.
Tilsett eggehvite og kna alt godt sammen.
Jeg lar deigen hvile noen timer i kjøleskapet først, men du kan også trille ut marsipanen med en gang
Bruk litt sukrin melis på benken når du kjevler ut, og løft på deigen jevnlig.
Trykk ut eller trill kuler/andre former.
Oppbevares i kjøleskapet
Så søte små figurer!
Skikkelig dekorativt på kakebordet/i godisskålen.
Du kan enten gjør det veldig enkelt å bare drysse over toppen smeltet sjokolade..
..Eller bare dyppe marsipanen oppi sjokoladen.
Ønsker du ikke pepperkake-smaken, kan du enkelt lage tradisjonell marsipan uten tilsatt sukker.
Tilsett ulike konditorfarger, så kan dette bli til en morsom bordaktivitet.
Tror du man kan bruke vann istede for eggehvitte? Med tanke på å gjøre den vegansk
Veldig usikker, Sissel. Eggehviten binder det også litt sammen. Gi gjerne en tilbakemelding om du prøver 🙂
[…] TIPS:Kom i julestemning med pepperkake-marsipan! […]