Mektig og kremete sjokoladepålegg
Spis rett ut av krukka – eller som topping på alt fra pannekaker, dessert, havregrøt og yoghurt.
Nutella har forresten sin egen matdag!
5. februar hvert år er det den internasjonale nutelladagen.
Ah – alle disse herlige matdagene.
Jeg klarer ikke å henge med på alle, men en matdag med sjokolade kan man jo ikke gå glipp av!
INGREDIENSER:
- 150 gram hasselnøtter
- 50 gram sukrin gold
- 20 gram bakekakao eller råkakao
- 1-2 gode ss lønnesirup – alternativt fibersirup gold eller mer sukrin gold
- En liten klype havsalt
- Romtemperert melk til ønsket konsistens/smak – kan også utelates før en dypere smak
FREMGANGSMÅTE:
Sett stekeovnen på 175 grader. Tilsett hasselnøttene i en ildfast form og sett de midt inn i ovnen i ca 15 minutter. Pass på at de ikke blir brent!
Legg hasselnøttene over i et kjøkkenhåndkle og gni og rull til skallet kommer av. Få av så mye som mulig, da skallet påvirker smaken på nutellaen.
Tilsett nøttene i en food prosessor, og kjør på full hastighet. Etterhvert begynner massen å bli mer og mer fuktig. Når massen har fått en rennende konsistens tilsetter du sukrin gold, kakao, fibersirup og salt. Kjør alt godt sammen.
Du kan fint la den være som den er nå – og jeg vil tro holdbarheten er lenger. Men ønsker du en rundere og mildere smak tilsetter du gradevis litt og litt melk til ønsket resultat.
Oppbevares i en glasskrukke i kjøleskapet.
Klikk HER for oppskrift på grove pannekaker.
Disse lager jeg så utrolig ofte her hjemme! Favoritt hos både liten og stor. Perfekt matpakke-fyll også!
Stjernene lager man enkelt ved å skjære bananen i skiver og trykke ut med miniformer.
Jeg smører nutella på halve siden og bretter over. Dette er mektige saker, så man trenger ikke å ta helt av.
Yoghurt, hjemmelaget granola og en skje nutella.
En næringsrik og sunn skål hvor du får i deg en god blanding av proteiner, karbohydrater og fett!
[…] pannekaker fylt med hjemmelaget nutella. Sunt og […]