Veien til en manns eller kvinnes hjerte går gjennom magen
Denne oppskriften passer perfekt å dele med en du er glad i – eller som et måltid for en.
Det er veldig koselig å gi små oppmerksomheter i en ofte hektisk hverdagen. Da kan anbefaler jeg virkelig denne deilige og proteinrike kaken som kan serveres når som helst!
Den kan faktisk spises til frokost med 100 % god samvittighet.
En mektig kake som er rik på proteiner og uten tilsatt sukker.
INGREDIENSER – to små hjerter:
Bunnen:
- 1 god ts honning, lønnesirup eller fibersirup gold – evt smeltet smør
- ca 3 ss vann
- 40 gram havremel* – kan erstattes med f.eks mandelmel
- 1 ss sukrin gold
*Jeg lager havremel selv ved å kjøre havregryn i en blender
Ostekremen:
- 2 gelatinplater
- 1 beger skyr i den smaken du foretrekker *
- 1/2 dl melk
- 2 ss sukkerfri saft
- 1 god ts sukrin melis
- 2 ss vann
*150-200 gram annen yoghurt kan også brukes
Gelelokket:
- 0,5 dl sterk saft av sukkerfri saft og vann. Juster etter hvor sterk du liker den
- 1 gelatinplate
FREMGANGSMÅTE:
Start med å bløtlegge gelatinplatene til ostekremen i vann, slik at de blir myke.
Bland sammen ingrediensene til bunnen. Trykk massen forsiktig ned formene. Jeg brukte to små creme brulee former, men du kan også f.eks lage hele oppskriften i en liten springform på ca 12 cm. Bruker du en liten skål/form er et godt tips å dekke formene med plastfoliet først. Da er det lett å løfte kaken ut av formene ut og sette de over på et eget fat.
Sett bunnen i kjøleskapet.
Bland sammen alle ingrediensene til «ostekremen». Kok opp 2 ss vann. Klem vannet ut av gelatinplatene, og løs disse opp i det nykokte vannet. Hell i en tynn stråle oppi yoghurtblandingen, mens du rører rundt.
Ta bunnene ut av kjøleskapet, og hell over blandingen. Sett tilbake i kjøleskapet.
Mens det står i kjøleskapet og stivner kan du begynne på gelelokket.
Bløtlegg 1 gelatinplate. Hell saftblandingen i en kjele.
Varm opp til rett før det når kokepunktet. Altså varmt, men ikke koke.
Klem vannet ut av gelatinplaten, og rør den ut i saftblandingen.
Når den er helt løst opp lar du blandingen avkjøle seg i kjelen.
Ta ut «ostekaken» av kjøleskapet og hell over saftblandingen.
Sett hele kaken tilbake i kjøleskapet til alt har stivnet. Dette tar et par timer, og holder seg fint noen dager i kjøleskapet.
DEKOR:
Sjokoladedekoren på toppen er laget av en bit sukkerfri mørk sjokolade.
Smeltet i en liten pose, trykket utover et lite papir og avkjølt i kjøleskapet til den har stivnet.
Her er det bare å slippe kreativeten løs. Lag små hjerter eller bokstaver/symboler.
Det er en liten prosess å lage denne kaken, men det er absolutt verdt det!
Den er like god uten gelelokket – hvis du vil hoppe over et steg.
Som sagt er denne «kaken» utmerket til både frokost som til dessert – eller etter en treningsøkt!
#jatildesserthverdag