Luftig og frisk dessert
En nydelig avslutning på en skikkelig søndagsmiddag.
Perfekt som en ekstra kos på en vanlig hverdag også.
Små gleder!
En klassisk dessert med enkle smaker.
Denne varianten er både lett på smak og innhold.
Denne desserten fikk bein å gå på, og forsvant fort.
En like stor suksess hos både ungene som oss voksne.
TIPS:
Ta ut innmaten av appelsinene du skal bruke juicen fra og bruk de som skåler.
INGREDIENSER:
- 3 gelatinplater
- 250 gram yoghurt – gresk yoghurt eller vanlig*
- 1 dl ferskpresset appelsinjuice
- 1 eggehvite
- 6 ss sukkerfri saft – ZERoh! Orange & Golden berry
- Evt litt sukrin melis – om du ønsker mer sødme og spesielt med naturell yoghurt
*Jeg brukte frokostyoghurt naturell fra Q-meieriene
FREMGANGSMÅTE:
Bløtlegg gelatinplatene.
Rør sammen yoghurt og appelsinjuice.
Stivpisk eggehviten i en egen bolle.
Varm opp saften til rett før kokepunktet.
Klem overflødig vann ut av gelatinplatene og løs opp i den varmen saften.
Hell saftblandingen over yoghurt og rør samtidig jevnlig rundt.
Vend forsiktig inn eggehviten i blandingen.
Hell over i små skåler eller en stor bolle.
Sett kjølig – i minst et par timer.
TOPPING:
Proteinpudding med vaniljesmak – evt mer vaniljeyoghurt eller vaniljesaus
Appelsin skjært i små terninger
Revet mørk sjokolade
Andre tips til topping:
Hakket nøtter – f.eks sukkerfrie karamelliserte nøtter
Knust kjeks
Havregryn ristet i stekepannen med sukrin gold
Pisket krem
Oppskrift og bilder produsert for ZERoh!