Chrunchy chunks..
Hvem flere digger store granola-chunks?
Altså større biter i blandingen, som også gjør det farlig enkelt å snackse på ekstra..
Jeg tok en uhøytidelig avstemning på nettopp dette på Instagram, og med resultatet 90 % mot 10 % for chunky granola!
Du velger selv hvordan du vil ha granaolen – se fremgangsmåten lenger!
Yogurt + moste bær + banangranola + litt ekstra sirup
Nydelig!
Jeg må legge til at peanøttsmør på toppen i tillegg også er en stor suksess her i huset!
+ noen ekstra bananskiver.
Granola er digg som topping på mer enn bare yoghurt!
Nicecream
Chiapudding
Smoothiebolle
eller helt enkelt bare med melk!
INGREDIENSER:
- 2-3 godt modne bananer
- 2 ss kokosolje (ca 25 gram)
- 2-3 ss SukrinSirup – evt lønnesirup/honning
- 5 1/2 dl havregryn store (ca 250 gram) – bruk små lettkokte om det er kun det du har
- 100 gram hakket nøtter – jeg brukte en kombinasjon av valnøtter og mandler*
- 50 gram kjerner/frø – jeg brukte solsikkekjerner*
- 1 ts kanel – gjerne ceylonkanel
- 1 ts kardemomme
- 1 ts maldonsalt
*Velger nøtter/kjerner/frø etter smak. Bruk f.eks bare kjerner/frø om du ikke kan spise nøtter.
FREMGANGSMÅTE:
Sett stekeovnen på 125 grader varmluft.
Skrell bananene. Ha banan, kokosolje og SukrinSirup i en bolle.
Bruk en stavmikser og mos til en glatt røre.
Du kan også mose alt sammen med en gaffel eller bruke en blender.
Bland havregryn, hakket nøtter, kjerner/frø, kanel, kardemomme og maldonsalt godt sammen i en stor bolle.
Hell over bananmosen og bland sammen det våte og tørre.
Legg bakepapir på et bakebrett, og fordel blandingen utover på bakepapiret
Sett bakebrettet midt i ovnen. Stek granolaen i ca 60 minutter.
Rør et par ganger underveis, og følg med på slutten. Steketiden varierer fra ovn til ovn.
Skru av ovnen etter 60 minutter, men la granolaen stå i ovnen en liten stund til.
Ta granolaen ut av ovnen, og la den avkjøle seg på bakebrettet før du heller den over på en glasskrukke.
Oppbevar granolaen i en tett krukke for best holdbarhet.
Siden steketiden er såpass lav skal det mye til for at granolaen blir brent, selv om du glemmer å følge med på den.
Personlig føler jeg den får en ekstra sprøhet når den får god tid på seg i ovnen, men om du har dårligere tid kan du skru opp ovnen til 160-180 grader. Da er det ekstra viktig at du følger med underveis, og spesielt på slutten slik at granolaen ikke blir for godt stekt.
Jo mer du «hakker» og rører på granolaen under steking jo færre større biter blir det.
Så om du foretrekker mindre biter passer du på å fordele blandingen godt utover stekebrettet og vender godt rundt underveis.
Etter steking kan du tilsette tørket frukt eller f.eks hakket mørk sjokolade for en egen liten vri!
Blandingen holder seg godt på et lufttett krukke, men har uansett ikke like langt holdbarhet som den du kjøper i butikken.
TIPS:
Ha granola og gjerne noen ekstra nøtter i en liten boks i veska/sekken.
Om du trenger et enkelt mellommåltid på farta kan du plukke med deg en yoghurt på butikken, og har da en sunn og deilig topping tilgjengelig!