Billig og sunt!
Tunfisk på boks, og den typen i vann, er en skikkelig mager proteinbombe!
Absolutt en matvare det er greit å ha tilgjengelig i matskapet når man plutselig har et slunkent kjøleskapet.
Tunfisksalat er også en salatvariant som kan trikses og mikses med etter hva du har tilgjengelig og liker av smaker.
Er det et krydder i ingredienslista du ikke har er det fortsatt enkelt å røre sammen en kremet og smaksrik tunfisksalat.
En litt mer klassisk tunfisksalat kan du se i DETTE innlegget.
INGREDIENSER:
- 1 boks tunfisk i vann
- 2 gode ss yoghurt naturell – evt. rømme, gresk yoghurt eller kesam
- Syltet rødløk – eller bare vanlig rødløk
- Vårløk
- Paprika
- Jalapeno
- Persille – fersk eller tørket. Evt. koriander
- Lime
- Røkt paprikapulver
- Evt. litt ekstra chilipulver eller sriracha
- Hvitløkspulver
- Salt og pepper
FREMGANGSMÅTE:
Hakk opp rødløk, vårløk, paprika, jalapeno og persille.
Bland alle ingrediensene sammen i en bolle.
Smak til med krydder etter eget ønske.
Fyll i pitabrød, med litt ekstra salatmix.
Kan også toppes på et ristet brød eller knekkebrød – eller bare spis rett fra bollen!
Eventuelle rester kan oppbevares i en tett boks i kjøleskapet, og holder seg fint i noen dager.
Lag av et par bokser når du først er i gang, så har du preppet klar en deilig og sunn lunsj!
Dette er ikke en oppskrift som må føles slavisk, men som kan justeres med krydder og andre ingredienser!
Tomat, revet gulrot, mais, avokado, kokt egg for å nevne noen.