Et mektig og utrolig saftig pannekaketårn!
Rett og slett nydelig.
Søtpoteten er så allsidig, og er fast på handlelista her i huset. Den brukes like gjerne til frokost som til middag.
Selv om oppskriften ikke inneholder bakepulver er disse fortsatt utrolige luftige. Stivpisket eggehvite gir naturlig luft i røra, Det er derfor viktig at man vender røra forsiktig sammen slik at man ikke slår ut luften.
INGREDIENSER:
- 150 gram søtpotet
- 1 egg
Eventuelle smaktilsetninger:
- Søtning – sukrin gold, sukrin eller lignende
- Kardemomme
- Kanel
- Vaniljepulver
FREMGANGSMÅTE:
Søtpoteten kan tilberedes på flere måter. Du kan bake den først, og så mose. Jeg synes selv at du bevarer mer smak av søtpoteten om den bakes i ovnen istedenfor at den kokes i en kjele.
Til denne oppskriften gjorde jeg det veldig enkelt.
Rasp søtpotet med et rivjern. Legg søtpoteten i en skål, og inn i mikroen for å «kokes». Hvor lang tid dette tar kommer an på mikroen din, men noen minutter på høy varme skal være nok. Rør underveis.
Mos den «kokte» søtpoteten med en gaffel, og la den avkjøle seg noen minutter på benken.
Skill eggeplommen og eggehviten fra hverandre. Eggehviten stivpiskes i en egen bolle.
Når søtpoteten ikke er for varm rører du inn eggeplommen og evt. søtning/krydder. Gjerne med en gaffel, da det hjelper til med en enda glattere røre. Bruk en slikkepott og vend forsiktig inn eggehviten.
Stek pannekakene i en panne på middels varme. Vent til overflaten har fått små hull og stivnet litt før du snur pannekakene.
Toppingen her er sukkerfrie karamelliserte valnøtter og sukkerfri sirup fra Bodylab.
Valnøttene lager jeg enkelt ved å ha sukrin gold og hakket valnøtter i en stekepanne på middels varme. Rør jevnlig. Lag gjerne større mengder, og oppbevar i en liten glasskrukke
Som et frisk tilbehør er det godt med litt yoghurt.
Disse pannekakene kan fint preppes for flere dager. Oppbevar i kjøleskapet eller frys ned i porsjonsposer.