Perfekt som lunsj eller middag
Søtpotet-«sandwich» med kylling, kalkunbacon, grønnsaker og hjemmelaget urtedressing.
Utrolig mettende, proteinrikt og vanvittig godt.
Et stekt egg hadde nok også vært veldig godt som en del av «sandwichen».
INGREDIENSER:
- Søtpotet
- Kyllingfilet
- Kalkunbacon eller vanlig bacon
- Grønnsaker – salat, agurk, rødløk og tomat
FREMGANGSMÅTE:
Forvarm ovnen til 200 grader.
Skjær søtpoteten i skiver på langs, ca 1-1,5 cm tykkelse. Pensle gjerne et et tynt lag med olje på hver side, og krydre med litt salt og pepper.
Legg de på et bakepapir oppå en rist.
Stekes ca 25-30 minutter. Steketiden varierer fra type ovn og tykkelsen på skivene. Jeg snudde de også et par ganger i løpet av steketiden.
Kyllingen er skjært i strimler og stekt i panna med salt, pepper og litt hvitløkspulver.
Kalkunbaconet er kjøpt i Sverige, men dette får du tak i her hjemme også.
Urtedressingen:
Gresk yoghurt naturell, hvitløkspulver, salt, pepper, tørket persille, tørket dill, tørket gressløk og en skvett sitronsaft blandes sammen.
En oppskrift på slump, så derfor ingen nøyaktige mål.
Gresk yoghurt kan byttes ut med kesam eller rømme.
Lag gjerne dressingen en stund før slik at urtene får trekt til seg væske og dermed gir fra seg enda mer smak.
Så er det bare å sette sammen alle delene med de grønnsakene du ønsker.
Jeg brukte ruccola, agurk, rødløk og tomat.
En skive søtpotet på bunnen og på topppen.
Dressing, grønnsaker, kylling og bacon i mellom.
[…] Søtpotet! Hva er det man ikke kan bruke denne rotfrukten til? Sødmen og konsistensen gjør den utrolig universell – både til frokost som til middag!Til og med bakst – muffins, pannekaker – eller hva med søtpotet-BLT sandwich? […]
[…] utkikk etter mer inspirasjon til hva du kan bruke søtpotet-toast til?Søtpotet-BLT Søtpotet-toast med søt […]