Lages på 1-2-3 og er skremmende gode!
Dette er en leken variant av en av de mest populære oppskriftene her på bloggen:
Sukkerfrie og saftige kanelsnurrer på 20 minutter
En morsom vri, som er en super aktivitet for de yngre kokker!
Inspirasjon til andre Halloween-oppskrifter:
Batman-chips og spicy tomatsalsa
Mumie-pølser til middag
Sukkerfri Halloween-marsipan
INGREDIENSER:
- 2 dl fullkornsmel – evt. sammalt hvete
- 2 dl havremel – evt. havregryn eller annet mel
- 0,5 dl SukrinGold – evt. kokosblomstsukker eller annen Sukrin-variant
- 1 ss bakepulver
- 1/2 ts kardemomme
- 2 ss mykt smør
- 250 gram kesam
- Mandelskiver
FREMGANGSMÅTE:
Sett stekeovnen på 225 grader.
Bruk gjerne en kjøkkenmaskin til å blande sammen deigen slik at alt blir blandet fort sammen.
Bland de tørre ingrediensene.
Tilsett smør og kesam, og bland raskt sammen på høy hastighet.
Strø litt fullkornsmel utover kjøkkenbenken.
Legg deigklumpen på benken og strø litt mer mel over.
Trykk deigen litt ned og vend noen ganger.
Skjær strimler av deigen, og rull til «fingre». Formen gjerne den ene siden litt smalere, som da blir fingertupp-siden.
Legg «fingrene» over på et bakebrett.
Press en mandelskive på fingertupp-siden og bruk en kniv til å lage rynkene på fingrene.
Stekes i 7-9 minutter, avhengig av tykkelse og ovnen du bruker.
De er ferdige når undersiden har fått en gylden farge.
Hjemmelaget blod:
Jordbær eller bringebær most med en stavmikser.
Du kan sile sausen om du ønsker den helt glatt.
Enkelt og godt!