Mørke og mektige trøfler som smelter på tunga!
Denne sjokoladekonfekten er utrolig enkel å lage!
Resultatet er noen helt nydelige sjokoladetrøfler med havsalt.
Nydelig kombinasjon!
Havsalt sammen med sjokolade gir en nydelig balanse!
Lag dobbel porsjon, og gled noen du er glad i med hjemmelaget godis!
INGREDIENSER:
- 200 gram sukkerfri mørk sjokolade eller 70 % mørk kokesjokolade
- 1 dl kremfløte
- 1 ss meierismør
- 1 god klype havsalt
- Evt: 1 ss SukrinGold for litt ekstra sødme og et hint av karamell
FREMGANGSMÅTE:
Finhakk sjokolade, og tilsett alt i en liten bolle.
Varm opp kremfløten og evt. SukrinGold i en kjele til kokepunktet.
Hell fløten over sjokolade og rør til alt er løst opp.
Rør så inn smøret.
Skulle det være vanskelig å få rørt inn all sjokoladen kan du forsiktig sette bollen over et vannbad for å få opp temperaturen litt igjen.
Varm opp bare nok til at sjokoladen smelter.
For høye temperatur gjør at sjokolade mister glansen.
Finhakket sjokoladen gjør at sjokoladen smelter enklere sammen med fløten.
Sett enten hele bollen i kjøleskapet – eller helle over en konfektform av silikon.
La den stå i kjøleskapet minst til dagen etter.
Har du satt hele bollen i kjøleskapet bruker du en skje til å former kuler.
Du kan også helle sjokoladen i en liten firkantet form dekket med plastfolie.
Da kan du bare løfte sjokoladeblokken ut og skjære firkanter.
Oppbevares i kjøleskapet.
[…] en titt på andre nydelig småbiter på bloggen:SUKKERFRIE HAVREKULERSJOKOLADETRØFFEL MED HAVSALTHJEMMELAGET MARSIPAN MED […]