Dessertklassiker som du enkelt kan lage selv!
Denne sjokoladepudding passer like godt som hverdagskos som etter en tradisjonell søndagsmiddag!
En ting som som passer veldig godt sammen med sjokoladepudding:
Vaniljesaus!
Oppskrift på sukkerfri vaniljesaus kan du lese HER.
Men nå til sjokoladepudding!
Fordel oppskriften i 2 porsjonsformer eller i en større skål.
Lag dobbel oppskrift om du skal lage til flere eller ønsker en liten dessert flere dager på rad.
INGREDIENSER:
- 4 gelatinplater
- 100 gram gresk yoghurt – eller kesam/kesam vanilje
- 30 gram kakao –
- 2-3 ss sukrin melis – juster etter hvor søt du liker den
- 3 dl melk
- 4 ss vann – en ss vann per gelatinplate du bruker
FREMGANGSMÅTE:
Legg gelatinplatene i vann slik at de blir myke.
Bland sammen gresk yoghurt, 1 dl av melken, bakekakao og sukrin melis. Tilsett så resten av melken og visp alt godt sammen.
Kok opp 4 ss vann. Trekk kjelen av platen, klem ut vannet av gelatinplatene og løs opp gelatinplatene i kjelen.
Hell det oppi yoghurtblandingen i en tynn stråle mens du rører.
Bland alt godt sammen.
Fordel over i ønsket former/glass og sett i kjøleskapet et par timer.
Den holder seg også godt i et par dager.
Silkeglatt og kremet! Så godt!
Noen friske bær på toppen er passer veldig bra sammen med sjokoladepuddingen og vaniljesausen.