Sjokoladebiter som smelter i munnen!
Selve grunnoppskriften på disse bollene har blitt en klassiker.
Både her på kjøkkenet og for mange av dere som titter innom.
Nesten ukentlig slenger jeg sammen en porsjon med disse bollene.
De kan utmerket fryses, metter godt og tar kort tid å lage fra start til slutt.
Denne varianten inneholder biter av sukkerfri sjokolade.
Det ble virkelig en innertier!
Ekstra digg når de er nystekte, og sjokoladebitene fortsatt er flytende.
INGREDIENSER:
- 110 gram fibra fullkornsmel (ca 2 dl) – hvetemel/annen meltype kan også brukes
- 90 gram havremel (ca 2 dl)
- 50 gram sukrin gold (ca 0,5 dl)
- 1 ss bakepulver
- 1/2 ts kardemomme
- 30 gram lett margarin – rett fra kjøleskapet*
- 250 kesam – mager, vanlig eller vanilje
- Sjokolade hakket i biter – sukkerfri eller ei
*Bruker du vanlig meierismør må dette få mykne litt på kjøkkenbenken først
FREMGANGSMÅTE:
Sett stekeovnen på 225 grader.
Bruk gjerne en kjøkkenmaskin slik at alt blir blandet fort sammen.
Bland de tørre ingrediensene.
Tilsett smør, kesam og sjokolade.
Elt godt sammen på høy hastighet.
Strø litt fullkornsmel utover kjøkkenbenken.
Legg deigklumpen på benken og strø litt mer mel over.
Trykk deigen litt ned og vend noen ganger.
Bruk et glass eller pepperkakeformer til å stikke ut rundinger.
Legg de over på et bakepapir, og stek midt i oven i ca 7-9 minutter.
Når de har fått en gylden farge på undersiden er de gjennomstekte.
Sjokoladen kan utelates helt eller kan erstattes med nøtter, rosiner eller f.eks blåbær.