Med kun 3 ingredienser!
Det er utrolig enkelt å lage sjokolade med forskjellige smaker!
En morsom aktivitet, som passer for både små og store.
Det er også en veldig fin spiselige gave å overraske noen med!
Lenger ned har jeg delt flere tips til smaksvarianter og toppinger!
Del gjerne flere tips!
Tenk at smeltet sjokolade er som et blankt lerret!
Lek med mønster og smaker.
Har du ulike konfektformer kan du også smelte sjokoladen og helle oppi.
Oppskrifter med sjokoladekonfekt med fyll:
Sjokoladekonfekt med peanøttfyll
Sjokoladekonfekt med salt karamell
Hvis peanøttsmøret du bruker ikke inneholder noe salt ville jeg absolutt tatt en klype på toppen eller blandet inn med peanøttsmøret.
Det gir en fin balanse mellom smakene.
INGREDIENSER:
- 200 gram mørk kokesjokolade – gjerne 70 %
- 3-4 ss peanøttsmør* – smooth eller crunchy
- 1 god ts kokosolje
*Velg et naturlig peanøttsmør uten for mange ingredienser, som et peanøttsmør med kun peanøtter og litt havsalt eller kun peanøtter.
FREMGANGSMÅTE:
Forbered toppingen.
Ha peanøttsmør og kokosolje i en liten skål og varm litt opp i mikroen. Kokosoljen hjelper peanøttsmøret til å stivne etterpå, men kan sløyfes om du ikke har det.
Hakk opp nøtter eller annen topping
Brekk eller hakk opp sjokoladen i mindre biter.
Smelt sjokolade i en bolle over et vannbad eller forsiktig i mikroen.
Hell sjokoladen over på matpapir/bakepapir. Da blir den enklere å få av etterpå.
La den hvile et par minutter slik at temperaturen synker litt.
Fordel over topping.
Bruk en tannpirker eller noe spisst for å lage mønster av peanøttsmøret.
Sett i kjøleskapet så det for stivnet
NYT!
Peanøttsmør kan byttes ut med annet nøttesmør.
Prøv deg frem med litt andre smaksvarianter også!
Ha ferskpresset appelsinjuice i smeltet sjokolade.
Et par skjeer kokoskrem er en annen spennende variant.
Tips til toppinger:
Frysetørket bringebær eller andre bær
Andre nøtter, eks. pistasjnøtter/mandler
Smeltet hvit sjokolade
Gojibær
Kakaonibs
Sesamfrø eller gresskarkjerner
Popcorn!
Tørket kokos