Hverdagskos på siste beste!
Disse muffinsene minner meg litt om oreokjeksen.
En deilig sjokoladesmak med en hvit kremet kjerne.
Nydelig balanse sammen med den dype sjokoladesmaken.
Dette er virkelig noen godsaker!
Jeg lagde dobbel porsjon av røra, så det ble mange muffins!
Forsåvidt veldig glad for at jeg gjorde dette, for disse forsvant fort.
INGREDIENSER – ca 9 muffins:
- 100 gram havremel
- 20-25 gram proteinpulver med sjokoladesmak*
- 2 ss sukrin gold
- 1 ts bakepulver
- 1 ts bakekakao
- 2 egg – evt 1 stort egg/2 eggehviter
- 1-1,5 dl melk
*Proteinpulver kan erstattes med annen tørrvare om du ikke har dette tilgjengelig.
Øk da litt på mengden bakekako og søtning da proteinpulver bidrar til sjokoladesmaken.
«Ostekremen»:
- 60 gram philadelphia light eller original
- ca 4 ss melk
- 1 ts sukrin melis
FREMGANGSMÅTE:
Sett stekeovnen på 175 grader.
Bland sammen alle ingrediensene til sjokoladerøra.
Mengden melk kommer an på proteinpulver da noen typer trekker til seg mer væske enn andre.
Røra skal være ganske tykk.
La den stå litt på benken og svelle.
Bland sammen ingrediensene til ostekremen.
Start med å legge 1 god ss muffinsrøre i hver muffinsform.
Fordel ostekremen i formene, og topp med resten av sjokoladerøra.
Dra en kniv eller gaffel litt rundt i formen slik at lagene blander seg litt.
«Ostekremen» er ganske flytende når du heller den opp i formen, men stivner en del når det blir stekt.
Stekes midt i ovnen i 12-15 minutter.
La de avkjøle seg noen minutter før du spiser.
Dette er for at ostekremen skal få satt seg.
Nydelig for seg selv – men også godt med litt sukkerfri sjokoladesaus.
En liten klype havsalt forsterker også den nydelig smaken.
Anbefales!
Prøv DENNE varianten hvor gresskar er en av hovedingrediensene.
Høstmuffins!