Både mektig og friskt – en perfekt kombinasjon!
Sukkerfri sjokolade chiapudding med jordbærcoulis og raspet sjokolade.
Fancy!
En nydelig hverdagsdessert eller mellommåltid.
Denne kan utmerkes lages i større mengder, og holder seg fint noen dager i kjøleskapet.
Jordbærcoulisen (sausen) er virkelig et friskt tilbehør.
Denne sausen er nydelig på is – yoghurt – pannekaker – grøt!
INGREDIENSER – 1 porsjon:
- 1 god ss chia frø
- 1 dl valgfri melk
- 1 god ts kakao – råkakao eller bakekakao
- Søtning – jeg brukte en god ts sukrin gold
FREMGANGSMÅTE:
Bland sammen alle ingrediensene i et glass eller en boks.
Dekk til eller sett på lokk. La stå over natten.
Rist eller rør et par ganger underveis for å være sikker på at alt skal blande seg godt sammen.
Når chiafrøene har svellet og blandingen har blitt til en tykk «pudding» er den klar.
Legg puddingen og coulisen lagvis. Oppskrift litt lenger ned på siden.
Toppet med litt raspet sukkerfri sjokolade.
Jordbærcoulis:
- 1 pose frosne jordbær – eller bringebær*
- Sukrin melis
*Du kan selvfølgelig også bruke ferske bær
FREMGANGSMÅTE:
La jordbærene tine.
Posen med bær kan du ta opp kvelden før og la de tine i kjøleskapet over natten – samtidig som pudding godgjør seg.
Kjør de tinte jordbærene i en blender eller mos med en stavmikser.
La blandingen renne igjennom en sil for en helt glatt saus.
Smak til med sukrin melis etter hvor søt du vil ha den.
Selve pudding er nydelig for seg selv – eller toppet med hakket nøtter, peanøttsmør eller granola.