Sjokolade-kjeks og et glass kald melk
Klassiker!
Oppskriften er så enkel.
En perfekt hverdagskos – for både store og små.
La ungene lage disse selv!
Bruk pepperkakeformer for å lage morsomme former, eller legg bare en skje røre på bakebrettet om du går for et klassisk utseende.
Perfekt som et sunnere alternativ til Halloween!
INGREDIENSER:
- 1 godt moden banan
- 50 gram havregryn (ca. 1 dl)
- 1 god ts bakekakao
- Hakket mørk sjokolade/sukkerfri sjokolade – gjør de ekstra gode
FREMGANGSMÅTE:
Sett stekeovnen på 175 grader
Mos banan – enten bare med en gaffel eller med stavmikser.
Rør inn de andre ingrediensene.
Fukt innsiden på kjeksformen du vil bruke og legg den på bakebrettet.
Trykk sjokoladeblandingen ned i formen. Løft formen opp ved å dytte rundt langs kanten.
Antall kjeks kommer selvfølgelig an på hvor stor formen du bruker er.
Stekes midt i ovnen i ca 15-17 minutter.
Nydelig rett fra ovnen!
Eventuelle rester kan fint oppbevares i kjøleskapet i noen dager.
Som regel fryser jeg ned de som blir igjen. De blir da flittig brukt som matpakkefyll til ungene.
Legg i en boks eller frysepose med matpapir mellom hver kjeks, så kan du enkelt ta opp ønsket antall
Sjokolade kan byttes ut med rosiner eller f.eks hakket nøtter.