Alt i en panne!
Dette er en utrolig spennende og sunn rett som krever lite arbeid og full av smak.
Alle ingrediensene tilberedes i samme panne, og tar ca 30 minutter å slenge sammen.
Oppskriften er for 1-2 porsjoner.
Avhengig av hvor mye tilbehør og hvor stor matlysten er.
Lag gjerne dobbel mengde når du først er i gang, så er du (kanskje) sikret rester.
I en normal stor stekepanne skal det fint gå å doble oppskriften uten at det koker helt over.
INGREDIENSER:
- 1 gul løk
- 1 stor paprika – bland gjerne farger
- 1 ts hvitløkspure – eller 2 hvitløksfedd
- 1 boks hermetiske tomater
- 1/2 ts chilipulver evt fersk finhakket chili – om du ønsker et lite sting
- 1 toppet ts paprikapulver – gjerne røkt paprikapulver om du har det
- 1 toppet ts spisskummen
- 1 ss sukrin
- Evt vann
- Salt og pepper
- 4 egg
Topping: - Fetaost
- Finhakket koriander – persille er også et godt alternativ
FREMGANGSMÅTE:
Skjær opp løk og paprika.
Varm opp stekepanna.
Tilsett litt vann eller olje, og fres løken noen minutter til den blir blank.
Rør inn krydderet, sukrin, hakket paprika, hvitløk og chili. Hell over tomatene.
La tomatsausen putre uten lokk på middels varm i ca 15-20 minutter.
Jo lenger koketid, jo mer naturlig sødme kommer.
Rør jevnlig, og tilsett evt vann om du synes sausen blir for tykk.
Smak til med salt og pepper.
Lag fire groper i sausen.
Knekk ett egg i hver grop, og smuldre fetaosten over om du ønsker dette i retten.
Nå kan du enten la stekepannen fortsatt stå på platen til eggene har satt seg. Da får du en tydelig gulfarge på plommen.
Du kan legge på lokk slik at eggene «dampes.
Siste alternativer er å sette hele stekepannen inn i stekeovnen i 6-10 minutter på 200 grader.
Jeg foretrekker en rennende plomme, og passer på å ta den ut akkurat når eggehviten har fått satt seg.
Server gjerne med brød og yoghurt/rømme.
TIPS:
- Dette er en rett som er perfekt å lure inn flere grønnsaker. Krydder kan også varieres.
- Rasp eller finhakk gulrot, og ha det oppi samtidig som du tilsetter paprika. Vend inn spinat før du knekker over eggene.
- Lag en mildere versjon med å røre creme fraiche, yoghurt naturell eller kokosmelk for andre spennende varianter.
- Bytt ut fetaost med mozzarella eller parmesan.
Andre matvarer som passer godt oppi:
- Skivet sopp
- Kidneybønner eller lignende
- Kikerter
- Linser
- Chorizopølse skjært i terninger
- Baconterninger
Mulighetene er egentlig uendelig – og som sagt en perfekt «rydde i kjøleskapet»-måltid.
Billig ingredienser inneholder den også!
Håper det smaker – vel bekomme