Spist opp på 1-2-3!
Disse forsvant fort, og fikk terningkast 6 av ungene!
Jeg fikk gjemt unna noen, som havnet i fryseren.
Det er genialt å ha diverse bakst og annet til å pimpe opp matboksen, eller når man rett og slett er tom for brød!
Om det er nøtteallergi i familien kan du jo selvfølgelig fint sløyfe peanøttsmøret.
Høydepunktet er jo helt klart sjokoladebitene.
BYTTTIPS:
Bytt ut peanøttsmør med bringebær, syltetøy eller f.eks bananskiver!
INGREDIENSER – 12 stk:
- 2 godt modne bananer – alternativ: ca. 250 gram eplemos
- 2 egg
- 1,5 dl valgfri melk
- 200 gram mel – jeg bruker 50/50 havremel og fullkornsmel
- 2-3 ss søtning – eks. SukrinGold, lønnesirup, SukrinSirup eller kokosblomstsukker
- 1 ts bakepulver
- Smakstilsetning: En dæsj kardemomme, kanel og evt. litt vaniljepulver/vaniljeekstrakt
- En klype havsalt – ca. 1/2 ts
- 100 gram mørk sjokolade – gjerne 70 % kakao
TOPPING: - Peanøttsmør – naturlig og uten tilsatt sukker
FREMGANGSMÅTE:
Sett stekeovnen på 175 grader
Mos banan godt med en gaffel eller bruk en stavmikser.
Rør inn de andre ingrediensene, inkl. hakket mørk sjokolade.
Ha to gode ss røre i hver muffinsform.
Legg oppi en halv teskje peanøttsmør i alle formene.
Bruk en tannpirker eller gaffel/kniv til å fordel peanøttsmøret litt utover.
Stek muffinsene midt i ovnen i ca. 25 minutter.
La de avkjøle seg litt før du kaster deg over første biten, sånn at de får satt seg litt.
Mektige og skikkelig digge muffins!
Disse kan som sagt utmerket fryses, så lag gjerne dobbeltporsjon når du først er i gang!