Frokost eller kveldsmat for en hel uke – check!
Deler du opp kaka i 6 porsjoner blir hver porsjon + litt deilig tilbehør en mettende og god frokost – eller lunsj!
Ha et stykke med ønsket tilbehør i en matboks, så har du enkelt et nydelig måltid på farta.
Denne fikk også to tomler opp av ungene også!
Det er bare å vente seg flere varianter av denne kaka – for dette ble digg!
Den er ganske mektig og «tung» i konsistensen, men gir også god metthetsfølelse!
#suntogdigg
Havregryn-bar med blåbær er en annen oppskrift er på bloggen, som også utmerket passer som en frokostkake!
Den oppskriften er også uten nøttesmør, for dere som må unngå det.
INGREDIENSER – 6-8 porsjoner:
- 2-3 godt modne bananer – ca. 350 gram
- 60 gram peanøttsmør – evt. annet nøttesmør – ca. 3 ss
- 1 egg – kan byttes ut med «linfrø-egg»
- 40 gram lønnesirup** – ca. 2 ss
- 2,5 dl melk – velg type etter egen preferanse
- 300 gram havregryn – jeg mikset 50/50 store og lettkokte
- 1 ts bakepulver
- 1/4 ts vaniljepulver – evt. 1/2 ts ekte vaniljesukker eller ekstrakt
- 1/2 ts havsalt
*Rør sammen 1 ss knust linfrø med 3 ss lunket vann – la svelle i ca. 10 min.
**Kan erstattes med annen søtning som f.eks. Sukrin, SukrinGold eller honning
FREMGANGSMÅTE:
Sett stekeovnen på 190 grader.
Kle en ildfast form med bakepapir hvis du ønsker å få det lett ut av formen.
Størrelse på formen min var 17 cm x 25 cm.
Mos banan i en stor bolle. Ønsker du en helt glatt røre moser du bananene i en blender eller med stavmikser.
Rør inn peanøttsmør, egg (evt. «linfrø-egg*), lønnesirup og melk.
Bland godt sammen, og tilsett så de resten av ingrediensene.
Hell over i en ildfast form.
Stekes midt i ovnen i ca. 25 minutter.
Stikk en tannpirker eller lignende i midten for å sjekke at den er fint stekt i midten.
Ta ut og la den avkjøle seg litt før du begynner å skjære i den.
Nydelig både kald og lunken!
Holder seg fint i kjøleskapet i 4-5 dager, men kan også utmerket fryses!
Legg porsjonsstykker i en fryseboks, så er det bare å ta opp et stykke ved behov.
TOPPING:
Hakket salte peanøtter
Vaniljeproteinkrem – evt yoghurt/kesam med vanilje
Lønnesirup
Friske bær – eller syltetøy
Banan kan erstattes med f.eks eplemos eller gresskarmos.
Jeg vil tenke meg at du kan erstatte banan med f.eks, og det vil dermed også gi et høyere proteininnhold.
Da vil det nok være behov for å juster opp mengde søtning, da bananene tilfører mye naturlig sødme.