Her kan du enkelt lure inn flere grønnsaker!
Du kan lage røsti med bare poteter, men det smaker så utrolig godt når man legger til noen flere rotgrønnsaker.
Gulrot, sellerirot og løk er noen faste råvarer jeg alltid mikser med potetene.
Andre ingredienser for å lage ulike varianter:
Søtpotet – Revet ost/parmesan – Finstrimlet purre – Pastinakk – Rødbete
TIPS!
Ha alltid syltet rødløk tilgjengelig!
Det er så godt som topping/tilbehør.
HER er oppskriften på syltet rødløk – uten tilsatt sukker.
INGREDIENSER:
- 1 gul løk
- 8 middels store poteter
- 2 gulrøtter
- 1 skive sellerirot
- 1 ss potetmel
- 1 ts bakepulver
- 1 ts salt
- 1/2 ts pepper
FREMGANGSMÅTE:
Grovriv løk, poteter, gulrot og sellerirot.
Legg grønnsakene i et rent kjøkkenhåndkle, og klem ut væsken.
Ha over i en bakebolle og bland sammen med de andre ingrediensene
Smelt smør i panne på middels varme.
Legg et par spiseskjeer av grønnsaksblandingen i stekepanne og form blandingen med en stekespade eller baksiden av en skje.
Stek i ca. 5-6 minutter, til undersiden har blitt gylden.
Snu og stek på andre siden.
De stekte legges på et bakepapir og holdes varm i en forvarmet ovn, 160 grader, mens du steker resten av blandingen.
Lag en enkel dressing av kesam/rømme, salt, pepper, hvitløk, dill og en skvis sitron.
Topp røstien med noen skiver røkelaks, syltet rødløk, urtedressingen og litt ekstra dill.
URTEDRESSING:
- Kesam – evt. Rømme eller gresk yoghurt
- Hvitløkspaste – eller hvitløkspulver
- Finhakket dill – tørket, fersk eller fryst
- Ferskpresset sitronjuice
- Salt og pepper
Varier med toppingen etter hva du liker!
Stekt egg eller spekeskinke er et par andre digge alternativer.
Skivet avokado og tomatsalsa er et nydelig og kjøttfritt alternativ.
Bruk rester som «pizzabunn».