Crunchy nøtter og en syrlig dressing
Dette er en utrolig frisk salat med mye smak – og med ganske få ingredienser.
God som en liten forrett – eller som tilbehør til middagen.
Salaten inneholder gode kilder til både karbohydrater, protein og fett!
INGREDIENSER:
- Ruccola
- Syltede rødbeter – evt kokte rødbeter
- Fetaost
- Karamelliserte valnøtter
- Salt og pepper
- Honning – alternativer er lønnesirup eller sukrin sirup
- Saften fra 1/2 sitron – evt et par ss eplecidereddik
FREMGANGSMÅTE:
Om du ikke har syltede eller kokte rødbeter er det dette steget du må starte med.
Ved koking må hele rødbeten kokes for at den ikke skal «blø» under prosessen. Skrell og avkjøl
Syltede rødbeter tilfører en litt ekstra smak til salaten, så det er absolutt verdt å prøve.
Legg ruccola på et fat eller i en bolle.
Fordel over rødbeter, valnøtter og fetaost.
Rør sammen sitronjuce, honning/lønnesirup med en klype salt og pepper i en skål.
Hel over salaten.
Kvern gjerne litt ekstra pepper.
Server!
For å bevare crunch i salaten er det best å spise den med en gang når dressingen er fordelt over.
Skal du ha den med på farta kan det være greit å ha med dressingen i en liten boks ved siden av.
Denne salaten er en god base som man enkelt kan bygge videre på.
Her er noe tips til andre ingredienser som passer veldig godt til:
- Kokt byggryn, quinoa eller linser
- Kylling stekt sammen med hvitløk og urter
- Pinjekjerner
- Balsamicoeddik
- Avokado – i terninger
- Syltet rødløk
- Ovnsbakt søtpotet og/eller gulrot i biter – evt gresskar
- Granateple
- Pære eller klementin i biter