Smaker som en skikkelig digg pepperkakedeig!
Disse herlighetene fikk to tomler opp av både barna og gubben! (som var litt skeptisk da jeg sa at disse kulene var om så spise pepperkakedeig)
Pepperkake-kulene ble fort en suksess her i huset, og blir nok laget et par ganger til i løpet av desember!
Her har du tips til andre oppskrifter med som smaker ekstra jul og pepperkake!
Pepperkake-mandelsmør
Pepperkake-chiapudding med crunchy topping
Pepperkake-havregrøt
INGREDIENSER:
- 100 gram usaltet mandler*
- 100 gram usaltet cashewnøtter*
- 150 gram saftige dadler – uten stein (ca. 10 stk når de er store)
- 1 god ss kanel – gjerne ceylon-kanel
- 1 god ts kardemomme
- 1/2 ts ingefær
- 1/2 ts nellik
- 1 klype sort pepper
- Evt. 1 ss lønnesirup eller SukrinSirup
*Bruk det du foretrekker og har av nøtter, f.eks bare mandler eller bytte ut deler av mengden med valnøtter.
FREMGANGSMÅTE:
Ha nøttene i en food prosessor, og kjør i et minutt.
Hakk opp dadlene i mindre biter, så blir jobben litt lettere for food prosessoren.
Tilsett dadler, krydder og evt. sirup.
Kjør på full hastighet til nøttene begynner å slippe fettet, og massene blir mer «sticky». Dette kan ta rundt 5 minutter, men avhenger litt av hvilke nøtter du bruker også.
Skrap ned jevnlig, slik at massen får blandet seg godt.
Jeg scooper opp 1 ts per kule, og triller den sammen. Press massen lett sammen mens du triller, så vil den holde bedre på formen.
Oppbevares i en boks i kjøleskapet eller i fryseren.
Pssst!
Den er skikkelig digg å ta opp fra fryseren og nytes rett fra fryseren. «Pepperkake-fudge»!