Ekstra næringsrike og saftige rundstykker
Med enkle triks er det utrolig hvordan man kan lure inn grønnsaker i ulike oppskrifter.
Noen ganger for bevisst å lure – andre ganger fordi det tilfører en ekstra smak man gjerne kan legge merke til.
Gulrot er en nydelig rotgrønnsak som på lik linje med søtpotet kan brukes i mange ulike oppskrifter!
Gulrot-chips – Gulrotkake til lunsj – Havregrøt med gulrot – Omelett med kremet kyllingsalat
INGREDIENSER:
- 75 gram havregryn eller havremel
- 1/2 ts bakepulver
- 1 klype havsalt
- ca 50 gram finrevet gulrot
- 100 gram cottage cheese – original eller mager
- 1 egg
FREMGANGSMÅTE:
Sett stekeovnen på 200 grader varmluft.
Skrell og riv opp gulrot.
Bland alle ingrediensene sammen i en skål.
Du kan også bruke en stavmikser til å blande ingrediensene sammen.
Revet gulrot røres i etterkant inn i den glatte deigen.
Da unngår du biter av cottage cheese, men samtidig beholder teksturen fra gulroten.
En gaffel gjør også en ganske bra jobb til å mose og blande i samme slengen.
Fordel 4-5 klatter av deigen på et bakepapir.
Bruk toppen på skjeen for å lage et hull i midten om du ønsker en bagels-look.
Toppet med denne krydderblandingen for en lekker look og litt ekstra smak
Stekes midt i ovnen i ca 20 minutter.
Følg jevnlig med etter 15 minutter da tiden varierer veldig fra ovn til ovn.
Når de har fått en fin gylden farge på oversiden og undersiden er de ferdig.
De som ikke blir spist eller smurt til matpakker innen kort tid putter jeg i fryseren.
Genialt å ha tilgjengelig!