Grunnoppskrift som kan varieres med ulike smaker!
Disse ble utrolig populære hos både små og store!
Denne porsjonen rakk ikke å havne i fryseren, men eventuelle rester passer utmerket å fryse.
Perfekt som matpakkefyll eller noe ekstra godt til kaffen!
Holder seg saftige flere dager i kjøleskapet også.
TIPS:
Bytt ut eple med andre smaker!
Tilsett et par raspet gulrøtter for «gulrotkake»-muffins.
Ha biter av mørk sjokolade.
Blåbær eller andre bær.
En helt enkel variant er med å bare sløyfe epler fra oppskriften.
INGREDIENSER – 16 muffins:
- 1 boks kesam – mager, original eller vanilje
- 3 store egg
- 60 gram SukrinSirup – evt lønnesirup eller vanlig SukrinGold/Sukrin
- 4 epler
- 2 1/2 dl grovt mel – eks. sammalt mel eller fullkornsmel
- 1 dl havregryn – havremel kan også brukes
- 1 ts bakepulver
- 1/2 ts kardemomme
- 1 ts kanel
- 1/2 ts vaniljepulver – kan sløyfes
FREMGANGSMÅTE:
Sett stekeovnen på 200 grader.
Gjør klar en muffinsbrett med papirformer eller bruk silikonformer.
Grovriv to av eplene, og skjær de to andre opp i skiver eller mindre biter.
Bland sammen kesam, egg og SukrinSirup. Ha opp raspet eple:
Rør inn de tørre ingrediensene.
Fordel i muffinsformene, og dytt ned eplebiter i røra.
Topp med et dryss kanel og havregryn.
Stekes midt i ovnen i ca 22-25 minutter.
La de få avkjøle seg litt før de nytes!
Oppbevar de som blir igjen i kjøleskapet eller legg de i fryseren.
De holder seg saftige og gode noen dager i kjøleskapet.
Her ble noen av muffinsene med som turmat. Da hadde vi også med små bokser med vaniljeyoghurt, som ble brukt som dip.
Nydelig og næringsrikt påfyll!