Eller som erstatning for lefsa til tacoen!
Både røra og ferdigstekte mini-lefser holder seg fint i kjøleskapet et par dager, så lag gjerne større mengde når du først er i gang.
Lefsene er glutenfri og inneholder ikke egg.
De er derfor et veldig allergivennlig alternativ også.
Et perfekt utgangspunkt for et vegetar-måltid!
Fyll med stekt sopp, linser, avokado, bønner, hummus ++
Tidligere har jeg delt inspirasjon til kikert-lese med spicy kylling
Her er tips til et par andre nydelige oppskrifter som kan brukes som fyll:
Spicy tunfisksalat
Kremet kyllingsalat
INGREDIENSER:
- 0,5 dl kikertmel
- 0,75 dl vann
- En klype havsalt og pepper
- Alternativt: En skvett olje
FREMGANGSMÅTE:
Pisk sammen ingrediensene til en klumpfri røre, og la den svelle i ca. 30 minutter.
Varm opp stekepanne på middels sterk varme. Tilsett smør eller olje hvis du vet at mat setter seg lett fast.
Ha røra, ca 1 god spiseskje per mini-lefse, i panne og smør lett utover.
Når overflaten har fått en hinne snur du, og steker lett på andre siden.
Fyll med det du har/ønsker.
Etter jeg hadde stekt mini-lefsene stekte jeg litt sopp med salt, pepper og paprikakrydder.
Syltet rødløk er et et must å ha tilgjengelig her i huset!
«Dressingen» er en avokadokrem rørt sammen av:
– Most avokado
– Gresk yoghurt
– Hakket koriander
– Ferskpresset limejuice
– Hvitløk
– Salt og pepper