Sjokolade + kokos er en klassisk kombinasjon.
Dagens godsak er en digg dessert.
På grunn av ingrediensene er den faktisk også perfekt som et måltid etter trening.
Proteinrik og fiberrik
Mektig og nydelig
Denne fristelsen fikk bein å gå på da både mann og barn fikk hver med på moroa.
#jatildesserthverdag
INGREDIENSER- 2 små eller en mellomstor form:
Bunnen:
- 45 gram havregryn – her kan du mikse litt selv med f.eks kokosmel, mandelmel eller havremel
- 1 ts fibersirup gold – evt honning/yacon sirup/lønnesirup
- 1-2 ts kakao
- vann
Kremen:
- 2 gelatinplater
- 150-200 gram yoghurt med kokossmak – f.eks skyr kokos
- 1/2 dl melk
- 1 ss sukrin melis
- 1 ss revet kokosmasse
- 2 ss vann
FREMGANGSMÅTE:
Start med å bløtlegge gelatinplatene til kremen slik at de blir myke.
Bland sammen ingrediensene til bunnen.
Tilsett litt og litt vann til massen er fast, men ikke for fuktig.
Fordel i ønsket form(er). Jeg brukt to hjerteformede creme brulee former.
Mengden passer også til en mini springform på ca 10-12 cm.
Bruker jeg former hvor jeg ikke kan ta løs kantene pleier jeg å dekke formen med plastfolie slik at jeg lett kan løfte ut kaken.
Sett bunnen i kjøleskapet mens du lager kremen.
Rør sammen yoghurt/skyr, sukrin melis, melk og kokosmasse til en jevn røre.
Kok opp 2 ss vann.
Klem ut overflødig vann fra gelatinplatene og løs de opp i det kokte vannet.
Når gelatin har løst seg opp tilsettes denne oppi skyr-blandingen i en tynn stråle mens man hele tiden rører.
Fordel kremen over i formen(e) og sett tilbake i kjøleskapet.
Den trenger et par timer for å få satt seg helt.
Så til prikken over i’en.
Sjokoladesausen!
- 2 ss melk
- 1-2 ruter sukkerfri mørk sjokolade
Hakk sjokoladen i små biter.
Varm opp melken i f.eks en liten skål i mikroen.
Tilsett hakket sjokolade.
Rør rundt til sjokolade blander seg med melken.