Frokost eller lunsj på farta!
Omelett passer utrolig godt til alle måltider.
Noen tenker at det kanskje er typisk frokost, og egg er jo en frokost-klassiker.
Jeg synes dette også er et supert måltid til en rask og sunn middag, til kveldsmat, etter trening eller for en mer pimpa matpakke.
Denne oppskriften er en perfekt base for å bruke opp grønnsaker eller rester fra andre måltider.
Lenger ned har jeg delt flere tips til variasjon og ingredienser!
Skal du lage til flere øker du bare mengden i oppskriften.
Du kan også lage omeletten i en ildfast form.
Da kan det være behov for å forlenge steketiden noe.
INGREDIENSER – 2 porsjoner:
- 4 egg
- 1/2 dl melk
- Kokt skinke – jeg brukte 10 skiver
- Paprika
- Rødløk
- 2 ss revet parmesan – eller annen ost
- Salt og Pepper
- Hvitløkspulver – kan sløyfes eller byttes ut med annet krydder
- Tørket eller ferske urter – jeg brukte gressløk
FREMGANGSMÅTE:
Sett stekeovnen på 175 grader.
Hakk opp grønnsaker og skinke i mindre terninger.
Pisk sammen egg, melk, salt, pepper og evt. annen krydder.
Fordel grønnsaker og skinke i to glass som tåler stekeovnen, og hell over eggeblandingen.
Topp med revet parmesan.
Stek midt i ovnen i ca. 25 minutter til eggeblandingen har satt seg.
Tiden vil variere med tanke på ovn og størrelse på glasset du bruker.
Hvis de ikke skal spises innen kort tid settes de kaldt i kjøleskapet med et lokk på.
Der holder de seg fint et par dager.
TIPS TIL FYLL/VARIASJON:
Rester av kokte potet
Brokkoli – Blomkål
Spinat – Grønnkål
Lapskausblanding eller amerikansk blanding fra frysedisken
Linser – Bønner
Andre krydder og urter: tacokrydder, gurkemeie, chili ++
Saftig og luftig!
Like god varm, som kald etter min mening.
Eltefrie rundstykker er utrolig godt som tilbehør til!
Disse sunne og enkle rundstykkene har jeg alltid tilgjengelig i fryseren.