Julefrokost!
Hvor stas er det ikke å starte helgefrokosten med et pannekaketårn med juletrefasong og smak av pepperkaker?
Silikonformene jeg bruker til disse pannekakene er kjøpt på Ebay for noen år siden.
Du kan også bruke vanlig pepperkakeformer
Et annet alternativ er å steke de som vanlig pannekaker og stikke ut ønsket form.
Lag f.eks halve røre med litt kakao, stikk ut formene etter at pannekakene er stekt.
Bytt plass på formene slik at mørk og lys blir blandet.
Dekorativt og utrolig godt!
Bruk egen pannekakeoppskrift om du har en favoritt!
Tilsett pepperkake-krydder i røra.
INGREDIENSER:
- 40-50 gram tørrvare – jeg brukte 20 gram havremel og 20 gram proteinpulver i vaniljesmak
- 1 god ts pepperkakekrydder
- 1/2 ts bakepulver
- 1 egg
- 1 god ts sukrin gold
- Vann eller melk
FREMGANGSMÅTE:
Bland alle ingrediensene sammen.
Væskemengden kommer an på hvor mye og hva du bruker av tørrvare. Noen typer proteinpulver trekker til seg mer væske enn andre.
Tykkere røre gir saftigere og tykkere pannekaker.
La røren svelle i 10 minutter.
Stekes på middels sterk varme.
Snu pannekakene når overflaten begynner å stive og får flere hull.
Glasuren består av sukrin melis og vann.
Hakket sjokoladetrukket mandler for litt crunch, og en god skje proteinpudding.
Bruk samme oppskrift å lage muffins. Da steker du muffinsene på 175 grader i ca 10-12 minutter.
Husk!
Tiden kommer ikke tilbake.
Vær bevisst på hva som er helt nødvendig å gjøre, og hva du faktisk ønsker å huske når jula er over og et nytt år begynner.