Smooth – mektig – og så fantastisk!
Denne oppskriften har jeg gledet meg til å dele med dere.
Helt perfekt nå rundt juletider – og kan brukes til så mye forskjellig.
En sunnhetsbombe med mye smak, og er veldig enkel å slenge sammen.
I tillegg er kiloprisen på mandler som oftest ekstra lav rundt jula!
Å kjøpe ferdiglaget mandelsmør er nemlig ikke så veldig billig, og koster langt mer enn f.eks peanøttsmør.
Lag dobbel porsjon, og gi bort en krukke i gave!
INGREDIENSER:
- 300 gram mandler
- 2-3 ss sukrin gold / zero gold – evt annen søtning som lønnesirup, fibersirup gold.
- 2-3 ss hjemmelaget pepperkakekrydder
- En klype havsalt
FREMGANGSMÅTE:
Sett stekeovnen på 175 grader.
Fordel mandlene utover et bakebrett og stek midt i ovnen i 12-15 minutter.
De skal ikke bli brente.
Putt mandlene over i en food prosessor og sett på middels hastighet.
Skrap jevnlig ned massen fra kantene.
Dette er en prosess som tar litt tid – 15-20 minutter.
Etter hvert pipler oljen fra massen og den blir glattere.
Tilsett søtning, pepperkakekrydder og en god klype havsalt.
Kjør videre til alt har blandet seg godt.
Nøyaktig mengde søtning/krydder er en smakssak, så juster etter eget ønske.
Når smøret har blitt glatt kan du overføre det til en glasskrukke – f.eks et Norgesglass eller en annen krukke.
Oppbevar i kjøleskapet.
Holdbarheten er ihvertfall et par uker.
Bruk som topping som du ville brukt vanlig nøttesmør.
På pannekaker, vafler, lompe, is, havregrøt, riskake, frokostblanding +++
Eller rett fra skjea…
Dette blir som kransekake og pepperkake miksa sammen.
En skikkelig julekombo!
[…] tillegg til pepperkake-mandelsmøret har jeg også delt oppskrift på vanlig mandelsmør. Eller hva med karamelliserte mandler eller […]