Næringsrik pudding med julesmak!
Når man har en krukke med pepperkakekrydder må den jo prøves i ulike oppskrifter.
Denne gangen falt valget på en sunn og deilig hverdagsdessert. Passer fint mellommåltid eller kveldsmat.
Med litt ekstra topping er det også en perfekt start på dagen!
Puddingen trenger litt tid i kjøleskapet, så lag den gjerne dagen før.
Den har god holdbarhet, så lag gjerne for et par dager i slengen.
Det er utrolig godt med kombinasjon av den litt kraftige smaken fra chiapuddingen, friskheten fra yoghurten og crunchen fra toppingen.
En sunnhetsbombe som er perfekt erstatning for alle julefristelsene.
Kan fint tas med «to go».
Ha puddingen og crunchen i hver sin liten boks.
Strø på toppingen når du er klar for å spise.
INGREDIENSER – 1-2 porsjoner:
- 20 gram chiafrø – ca 2 ss
- ca 1 ts pepperkakekrydder
- 2 dl melk – den du foretrekker
- 1-2 ss søtning* – jeg brukte sukrin gold
*Juster som alltid etter din smak og bruk det du har av søtning. Gold synes jeg gir en rundere og bedre smak, og er alltid den jeg bruker mest. Lønnesirup er nok også et alternativ som vil fungere godt.
FREMGANGSMÅTE:
Bland sammen ingrediensene til pudding i en boks/krukke.
Rør rundt eller sett på lokket og bare rist alt godt sammen.
Sett i kjøleskapet.
La puddingen stå noen timer/natten over slik at den tykner.
Smak til med mer søtning/krydder
EXPRESS-GRANOLA:
- Mandler
- Havregryn
- Pepperkakekrydder
- Sukrin gold
Hakket mandler, havregryn, pepperkakekrydder og sukrin gold stekes i en stekepanne på middels varme.
La det avkjøle seg.
Lag gjerne opp en større porsjon, og oppbevar toppingen i en liten glasskrukke.
Når alt er klart til servering er det bare å dandere det som du ønsker.
Jeg startet med et lag pudding, gresk yoghurt vanilje, pudding, nøttetoppingen og litt ekstra zero gold.
Litt hakket sjokolade / kakaonibs hadde nok også vært veldig godt til.
Jeg synes kombinasjonen pepperkaker og sjokolade er veldig god, og pleier ofte å dyppe små pepperkaker i smeltet sjokolade. Mmm..!