Og det inkluderer sjokoladebitene!
Luksus-kveldsmat eller pimp om matboksen!
Disse herlighetene er full av god energi for kroppen. Rett og slett: Hverdagsmagi.
- Metter godt og dekker søtsuget
- Krever lite innsats,
- Få ingredienser
- Ferdig på kort tid.
En oppskrift vi helt klart har tid til å slenge sammen, selv i hektiske hverdager!
Jeg vil anbefale en liten ekstra ingrediens i oppskriften.
Salt.
Balanserer sødmen fra bananene, og forsterker den nydelige sjokoladesmaken
Selv foretrekker jeg havsalt eller himalayasalt.
Det skal ikke så mye til, men for en forskjell det kan utgjøre på smaksopplevelsen!
Himmelsk godt og så enkelt!
Disse kjeksene får en enda mer crispy ytre enn den «klassiske» banankjeks-oppskriften.
Dette kommer fra fettet i peanøttsmøret!
Tåler du ikke peanøtter? Bytt ut med cashewsmør eller mandelsmør.
INGREDIENSER – ca. 12 stk:
- 2 ss peanøttsmør
- 2 godt modne bananer
- 2 1/2 dl havregryn – lettkokte
- Mørk sjokolade
- Evt. En liten klype havsalt
FREMGANGSMÅTE:
Sett stekeovnen på 180 grader.
Mos bananene i en skål med en gaffel, og bland inn peanøttsmøret.
Ha oppi havregryn, og miks alt godt sammen.
Fordel blandingen på et bakepapir.
Sjokolade kan enten blandes inn i røra eller dyttes nedi. Hakket nøtter kan også blandes i røra.
Stek midt i ovnen i ca. 17-18 minutter.
Skru av ovnen, og la bakebrettet bli stående i ovnen i ca 10 minutter til.
Da blir kjeksen enda mer crispy uten at kjeksen blir brent.
La de avkjøle seg litt på bakebrettet.
Får du noen kjeks til overs kan du enten putte de i fryseren, eller oppbevar de i en tett boks i et par dager.
Disse faller garantert i smak hos både store og små.
Her er inspirasjon til et par andre cookie-oppskrifter på bloggen!
SUKKERFRIE TRIPPEL CHOCOLATE BROWNIE COOKIES
Mmm! Nytsekt kjeks og en glass kald melk.
Det er ihvertfall en klassisk kombinasjon!