Enkle råvarer – mye smak!
Dette er en kald pastasalat med enkle råvarer.
Salat perfekt for opprydding i kjøleskap og kan lett justeres til smak og ønsket mengde.
Krepsehaler er så og si bare protein.
Sunt fett får du fra avokado og pesto.
Gode karbohydrater fra fullkornspasta.
Et perfekt balansert måltid.
Lag en stor porsjon, så har du både til middag og lunsj.
Som sagt er salater en klassisk slumpe-oppskrift.
Derfor er det ingen nøyaktige mengder, men alle ingrediensene er listet opp.
INGREDIENSER:
- Ferdig renset krepsehaler – alternativ: kylling, reker, scampi
- Fullkornspasta – kokt og avkjølt*
- Ruccola
- Avokado
- Tomat
- Rødløk
- Lime
- Hjemmelaget pestodressing – se lenger ned for oppskrift
*Skal du preppe pasta er det viktig at du får avkjølt den raskt slik at man minsker mulig bakterievekst.
FREMGANGSMÅTE:
Avokado, tomat og rødløk kuttes opp i ønsket biter.
Tomat og avokado lar jeg være i nokså store biter, mens rødløken foretrekker jeg at er mindre i størrelsen.
Bland krepsehaler, pasta, ruccola, avokado, tomat og rødløk i en bolle.
Klem over litt limejuice.
Fordel pestodressingen over salaten.
PESTODRESSING:
- Yoghurt naturell – evt rømme, gresk yoghurt eller creme fraiche
- Ferdiglaget pesto
- Ferskpresset limejuice
- En klype salt og pepper
- Evt. litt mer hvitløk
Bland sammen alle ingrediensene.
Smak til med krydder.
Du kan også gjerne tilsette hakket koriander eller persille for mer smak.
Jeg bruker ca mengder på 2-3 ss yoghurt med 1/2 ts pesto.
Juster selv etter hvor tydelig pestosmak du vil ha.
Nyt!