Gult er kult!
Og disse er et lite kunstverk.
Et vakkert tilskudd på bordet når man nyter en deilig kopp kaffe og varme fra sola.
Deilige vaniljemakroner fylt med en syrlig sitronkrem.
Makroner føles veldig eksklusivt, og er på en måte det også. Det ligger mye kjærlighet og tid bak en makron, og tar ikke mange sekundene før den er borte!
Ekstra gøy syntes jeg det var å lage en liten påskevri på de klassiske runde makroene. Frøene fra vaniljestangen som er i røra hjelper til med både smak og riktig farge på «eggene».
Først må lemon curd lages.
Min kjære sier det er som å spise sitrongodteri – altså den klassiske «FOX» som jeg selv husker som fast kino-godis da jeg var liten.
INGREDIENSER:
- 2 eggeplommer
- 1 egg
- 120 gram sukker
- Revet sitronskall – fra 1 sitron (kun det kule og ikke inn til det hvite)
- 1/2 dl ferskpresset sitronsaft
- 50 gram meierismør – i terninger
FREMGANGSMÅTE:
Alle ingrediensene unntatt smøret tilsettes i en kjele.
Varm opp blandingen på middels lav varme.
Rør jevnlig, spesielt når den begynner å tykne.
Når blandingen har fått en mye tykkere konsistens tar du kjelen av plata og rører inn smøret.
Overfør i en boks/skål ved å presse kremen gjennom en sil. Da er du sikker på at du får en helt glatt og fin krem.
Sett kaldt.
Lag gjerne fyllet dagen før slik at det virkelig får avkjølt seg.
Så til makroene – Her er grunnoppskriften inspirerte fra bloggen 1001makron.com
INGREDIENSER:
- 75 gram eggehvite – romtemperert
- 100 gram sukker
- 100 gram melis
- 90 gram mandelmel – kjøpt*
- Frøene fra en halv vaniljestang
*Ikke bruk fettredusert mandelmel. Du kan lage mandelmel selv. Da bruker du 100 gram mandler som du kjører i en food prosessor til mel – enten med eller uten skall.
FREMGANGSMÅTE:
Sikt sammen melis og mandelmel i en egen bolle.
Stivpisk eggehvite, sukker og vaniljefrøene.
Vend melblandingen inn i røren.
Veldig forsiktig trenger man ikke være når man vender blandingen sammen, men man må ikke gjøre det for lenge.
For å sjekke om røren er klar skyver man slikkepotten ned i blandingen og løfter den opp. Det skal da dryppe røre av et par ganger, for så å bli hengende røre formet som en spis ned fra slikkepotten.
Gjør klar en sprøytepose med rund tip. Fyll sprøyteposen med røra.
Start med å lage en runding og trekk røra litt oppover. På den måten lager du eggformen. Bruk en tannpirker til å jevne ut kantene.
Bank hardt noen ganger med håndflaten under stekebrettet eller dunk brettet i benken for å slå ut luftbobler.
La de tørke i minst 15 minutter.
Sett stekeovnen på 150 grader varmluft.
Stek makroene midt i ovnen i ca 11-14 minutter.
Er du usikker på din ovn kan det være lurt å prøvesteke en.
Avkjøl litt på plata for du legger de over på en rist.
Finn to og to som er nokså like.
Fyll avkjølt lemon curd på innsiden av en og legg den andre opp.
Disse kan fint fryses – selv etter de er fylt.
Slå deg løs med utvannet konditorfarge og en tynn pensel, så kan selve makronene dekoreres som skikkelige påskeegg!
Seige og crispy makroner med syrlig og friskt fyll.
Nydelig kombinasjon!