Appelsin – vanilje og sjokolade
Tre smaker som sammen blir en nydelig kombinasjon.
Denne desserten – eller kveldskosen er perfekt å nytes i sofakroken mens påskekrimmen ruller på tven eller med en god bok.
I en hektisk hverdag er det fort å glemme tid til hverandre eller tid til egenpleie.
Tid til ro, uten forstyrrelser og å faktisk bare holde på med en ting om en gang (to inkludert spising..)
Jeg er dronningen av multitasking, men jeg har også godt av å roe ned et par hakk. Vi kvinner…
Bare være her – nå – i nuet!
INGREDIENSER:
- 1,5 dl saft – jeg brukte ZerOh i smaken Orange & Golden Berry
- 3,5 dl vann
- 5 gelatinplater
FREMGANGSMÅTE:
Bløtlegg gelatinplatene i en skål med vann i ca 10 min. De skal bli myke.
Varm opp 1,5 dl saft og 3,5 dl vann i en kjele. Den skal ikke kokes.
Ta kjelen bort fra platen når væsken er rett før kokepunktet.
Klem ut vannet av gelatinplatene og legg de over i kjelen. Rør godt rundt.
Hell væsken over i ønsket skåler.
Avkjøl litt på benken, og så over i kjøleskapet.
Tiden de bruker på å stivne kommer an på skålene du bruker, men det tar noen timer.
Derfor kan den gjerne lages dagen før, og holder seg også fint noen dager i kjøleskapet.
Legg på ønsket topping før servering.
#jatildesserthverdag
Topping:
Vaniljesaus uten tilsatt sukker – kjøpt ferdig
Hakket sukkerfri sjokolade – finnes i de fleste dagligvarebutikker nå
Hakket karamelliserte nøtter er nok også godt for litt crunch.
En annen nydelig påskekos er denne sukkerfrie påskemarsipanen