Grønt er skjønt!
Skikkelig «Hulken»-pannekaker.
Eller..
Med tanke på den grønne ingrediensen er vel heller dette et pannekaketårn for Skipper’n.
Uansett. Ikke la fargen skremme deg.
Disse er saftige, nydelige og et pannekaketårn som bare gir kroppen godsaker.
Spinat er virkelig en allsidig grønnsak, som tilfører mye god næring – uten en fremtreden smak.
Rik på mineralene jern, kalsium, kalium og magnesium – i tillegg til vitamin C, K og A. En grønnsak jeg tror mange av oss burde fått mer inn i kostholdet!
La oss derfor starte med å lure de inn i disse pannekakene.
INGREDIENSER:
- 1 egg
- 40-50 gram tørrvare*
- 1/2 ts bakepulver
- 1 god ts sukrin gold
- ca 50 gram spinat – fersk eller frossen**
- Vann eller melk
*Jeg brukte en miks av proteinpulver med vaniljesmak og byggmel. Havremel er også en klassiker i pannekaker.
**Frossen spinat skal tines før den røres inn i røra.
FREMGANGSMÅTE:
Tilsett alle ingrediensene i en bolle og bland alt sammen – gjerne med en stavmikser. Du kan også bruke en blender til å kjøre alt sammen.
Juster med vann/melk til du får en tykk røre. Her varierer væskemengden veldig etter hva du bruker av tørrvare. Proteinpulver trekker gjerne til seg mer væske enn mel.
Bruker du ikke proteinpulver kan du gjerne tilsette litt mer søtning hvis du liker søte pannekaker.
Det er også godt med en dæsj kardemomme eller vaniljepulver i røra.
Stekes i en stekepanne på middels sterk varme.
Når overflaten får en hinne og små lufthull er de klare for å stekes på andre siden.
Toppet med proteinpudding i vaniljesmak og bringebær.
Anbefaler også å toppe pannekakene med litt crunch – som f.eks karamelliserte nøtter