Frokost, lunsj eller middag – Check!
Like god kald som varm!
Perfekt som lunsj for flere dager, og dermed sparer du tid senere.
Fordel eggeblandingen i muffinsformer, så har du klare porsjonsstykker.
Inspirasjon: Porsjons-omelett på glasskrukke
Dette er en perfekt «rydde i kjøleskapet»-oppskrift.
Kokte poteter fra en tidligere middag brukte jeg oppi her.
Rester av makaroni eller pasta er et annet alternativ.
Bruk ulike grønnsaker – både ferske og frosne.
Lek med smak og ulike varianter!
Fordel ulik topping i samme form, så har du to ulike versjoner laget på samme tid.
Utelat kjøttet om du ønsker en vegetar-versjon.
Om du ønsker inspirasjon til en vegansk oppskrift kan jeg tipse om denne:
Vegansk fritatta
INGREDIENSER:
- 8 egg
- 4 ss valgfri melk – evt vann
- 1 ts salt
- 1 ts pepper
- 1/2 ts hvitløkspulver – eller 1-2 fedd finhakket
- 1 stk rødløk
- Ca. 500 gram kokte poteter – skjært i terninger
- Grønnsaker – jeg brukte to store sjampinjonger og to vårløk*
- Spekeskinke – evt. skinke, bacon, kylling
- 10 cherrytomater – delt i to
*Brokkoli, blomkål, gulrot, spinat, grønnkål og mais er noen alternativer
FREMGANGSMÅTE:
Stek løk og sopp til løken har blitt blank.
Ha oppi det du vil av grønnsaker og potetterningene, og stek videre til alt har fått en gylden overflate.
Pisk sammen egg, melk, salt og pepper. Hell over i stekepannen eller ha alt i en ovnssikker form.
Fordel oppdelte cherrytomater og spekeskinke.
Stek i ovnen på 180 grader i ca. 15-20 minutter. Den er ferdig når eggeblandingen har satt seg i midten.
Alternativt skru til middels varme på stekeplata, legg på et lokk og stek til eggeblandingen har stivnet.
Topp med revet parmesan og friske urter. Server med dressing og en grønn salat.
Topping:
Revet parmesan
Friske urter
Urtedressing:
Rømme + finhakket dill + hvitløk + sitron + salt + pepper