En frisk og nydelig ostekake laget av få ingredienser!
Den holder seg fint i kjøleskapet noen dager, og er derfor den ultimate fest-kaken du kan forberede på forhånd.
Dette er en veldig godt ostekake som er lett og rask å lage, og ekstra pluss at det er få ingredienser!
ANDRE FRISTELSER SOM ER VERDT Å PRØVE:
SJOKOLADEPUDDING MED VANILJESAUS – UTEN TILSATT SUKKER
SNICKERS-NICECREAM
SUKKERFRIE TRIPPEL CHOCOLATE BROWNIE COOKIES
Tips!
Du kan enten lage små porsjonskaker eller en større ostekake!
Det er helt klart tidsbesparende å lage en stor kake, enn å pirke med mange små.
Men samtidig: se så lekkert det blir med mini-kaker på dessertbordet?
INGREDIENSER – 10 mini-ostekaker eller en stor:
Bunnen:
- 100 gram peanøttsmør
- 150 gram granola – eller havregryn tørrstekt i en panne
Ostekremen:
- 200 gram kremost naturell
- 200 gram gresk yoghurt vanilje – evt. kesam vanilje/annen yoghurt
- 2 ss SukrinMelis – eller vanlig melis/annen søtning
- 5 gelatinplater
- 2 ss væske – eks. sukkerfri saft i smaken lime/sitron – evt. vann eller saften fra en sitron
FREMGANGSMÅTE:
Legg gelatinplatene i en skål med vann.
Varm peanøttsmøret litt en skål i mikroen, så blir den noe mer rennende i konsistensen.
Rør inn granola.
Fordel blandingen i muffinsformer og press ned, evt. en rund springform (20 cm vil jeg tro)
Sett i fryseren.
Bland sammen kremost, yoghurt og søtning i en egen bolle.
Varm opp væske i en kjele. Klem vannet ut av gelatinplatene og løs opp i den varme væsken.
Hell gelatinblandingen i ostekremen i en tynn stråle, samtidig som du rør.
Fordel ostekremen på bunnen(e) og sett i kjøleskapet.
Mini-ostekakene trenger noe kortere tid på å få satt seg.
Holdbarheten er fint noen dager i kjøleskapet.
Til servering: Pynt med friske bær
Se så fine de blir!
Perfekt til f.eks 17. mai – rødt, hvitt og blått!
Tips!
Det er også utrolig godt med litt revet mørk sjokolade på toppen!
Eller hva med å røre finhakket sjokolade i bunnen?
Peanøtter og sjokolade er tross alt en klassisk kombinasjon.